fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Niet helemaal onkansrijk

Gisterenavond werd het voetbalbeest in mij wakker. Een kraker als Manchester-Barcelona wil deze jongen voor geen geld van de wereld missen. Toevallig volgde ik de wedstrijd op Nederland 3.

Erover

Als eindredacteur kan ik mijn taalstekker moeilijk uit het stopcontact trekken. Zelfs niet tijdens een voetbalwedstrijd. Ik geniet dan ook van Filip Joos (VRT) en Peter Morren (VTM), want zij strelen mijn taalgevoel met hun juist gekozen woorden, zinnen, uitroepen. Kortom, je voelt dat die kerels jong, slank en snel zijn. Net als hun taal.

Aanstondse wisseling

Net daarom kreeg ik gisteren de slappe lach van hier tot in ... Manchester. Ik citeer de Nederlandse commentator: "Er gaat zeer aanstonds gewisseld worden!" En een paar minuten later: "Een dubbele wissel van Manchester United is nu aanstaande." Soms denk je, dat je het dan wel hebt gehad. Ambtenarees, verouderd taalgebruik, Expo 58-taal. Maar dit was zover ... erover, dat het hilarisch werd. En zelfs 'iets begon te hebben'.

Onkansrijk

Mijn taalbroek zakte helemaal af bij: "Nou, Eto'o was met die kopbal niet helemaal onkansrijk!" Als je dit zinnetje ontleedt en met de nodige uitleg opstuurt naar Zweden, komt het in aanmerking voor de Nobelprijs Literatuur. Prachtig: onkansrijk is al een beauty, maar daarvoor nog niet helemaal gepositioneerd krijgen. Nou moe. Geen Vlaming die hem dat nadoet. Kom op met die man, ik wil zijn naam weten en kennismaken! Hij verdient een museum. Van niet onaardige taalantiquiteiten.


Tevreden klanten aan het woord

De kwaliteit waarop ik had gehoopt
De juiste stem voor elke doelgroep
Betrouwbare leverancier om te koesteren
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Je weet op voorhand dat het goed komt
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Dit tekstbureau is een echte verademing
Essentie gevat in verfrissende stijl
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Ik de cijfers, zij de letters
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!
¡Fantástico!
Onze baseline ligt lekker
Schrijvers en blijvers
Contentcreatie van a tot z
Frisse en vernieuwende schrijfstijl
Gelukkig met deze contentpartner
Die mannen weten wat ze doen!
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen

Wat klanten zeggen

Dankjewel voor deze transparante communicatie, dit is erg duidelijk.
Transparant communiceren is niet altijd evident, hier wel heel geslaagd.

Lidija Voordijk
DELA