fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Koning te rijk

Hebt u dat ook? Dat u plots bij platgetreden woorden stilstaat? Of stopt bij uitdrukkingen waarvoor u nooit eerder de pas inhield? En dat u zich ineens verwonderd afvraagt waar ze vandaan komen? Het overkomt mij geregeld.

Leonardo of Croesus?

Zoals nu. Ik wil schrijven dat iemand zich gezegend voelt. "Ik ben de koning te rijk", zeg je dan met een platitude. Maar waar komt die uitdrukking vandaan? En wat betekende ze oorspronkelijk? Dat je je rijker dan Croesus waant, zoals ik het tot vandaag verstond? Of dat je - net als Leonardo di Caprio op de voorplecht van de Titanic - je de koning van een wereldrijk voelt?

Van de hemel naar de prins

Van Dale geeft als alternatief voor de uitdrukking: de keizer te rijk zijn, de prins te rijk zijn, de hemel te rijk zijn. Meer informatie vind ik niet. En dus blijven mijn gedachten bij het onderwerp drentelen. Helpt u, alerte lezer, me weer vooruit? Geeft u me het kompas waarmee ik dit ingeslepen gezegde met nieuwe ogen kan benaderen? Deze taalpelgrim dankt u.


Tevreden klanten aan het woord

Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Nooit een letterlijke vertaling!
De juiste stem voor elke doelgroep
Vlotte maar doordachte werkwijze
Engels, met andere woorden
Volbloed taalkunstenaars
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Onze mailing zit er boenk op!
Professioneel, prettig, dynamisch
Net wat een start-up nodig heeft
Betrouwbare leverancier om te koesteren
Gestructureerd als een ISO-bedrijf en flexibel op de koop toe!
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Die mannen weten wat ze doen!
Er waait een nieuwe wind door onze magazines

Wat klanten zeggen

De tekst was qua niveau helemaal goed. Pluim voor de copywriter!

Marieke Bolle