fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kiezen is verliezen: the sequel

't Zijn droevige tijden voor copywriters, in aanloop naar 14 oktober. Omdat wij hoe dan ook de verliezers zijn, nog voor de eerste exit polls verschijnen. Eerder had ik het over de knullige en nietszeggende slogans van de kandidaten, die onze taalrijkdom al te zwaar belasten. Maar laatst viel mij een andere, nog pijnlijkere trend op: dialectgebruik op de affiches.

Zo las ik op een verkiezingsbord ‘Gent, smijt u’. En op een ander ‘Gieder zi belangrik’. En nog een andere politicus kwam alleen maar op ‘Vo junder’. Ik moest meteen mijn schoenen uitschoppen - mijn tenen krulden te hard.

Ik vraag me af wat de bedoeling is. Bewijzen dat ze een streekproduct zijn? Kom op straat en geef daar uw dialect de vrije teugels. Maar laat alstublieft mijn (nota bene zelf betaalde) verkiezingsdrukwerk met rust. Anders zou ik op 14 oktober wel eens in een negatieve 'stemming' kunnen zijn.


Tevreden klanten aan het woord

Een constant, hoog niveau
Ik lig nergens meer wakker van
A pleasure to work with, from beginning to end
Flexibel, grondig en eerlijk
Om van te smullen
Allroundtekstatleten
Ze wisten meteen wat ik wilde
Samenhangend geheel van alle elementen
Er kon niets beter aan de samenwerking
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Niemand nog een excuus voor slechte teksten
Gelezen en prachtig bevonden
Expert in vervlaamsen
Eindredacteur met scherpe ogen
Ze trappen niet in de val om moeilijk jargon te gebruiken
Elke tekst is een schot in de roos
Geen centimeter ruimte voor fouten
Er waait een nieuwe wind door onze magazines
De tekst past bij mij
Drukkersjargon professioneel vervlaamst

Wat klanten zeggen

Ik heb de goedkeuring al ontvangen. De klant is hypertevreden!

Nadine di Meo