fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Fitte teksten, gezonde communicatie

Speuren naar betekenis

Gezonde communicatieDe herfst is er. Dus regent het: verkoopbrieven die ons najaarsacties en leuke extraatjes beloven. Ook Schrijf.be ontsnapt niet aan die mailingvlagen. Een van die flyers zet ons meteen in beweging: onze hersencellen toch. Want we krijgen er kop noch staart aan. Mijn collega's geven het op. Ik onderneem nog een poging. Alles voor de blog.

Abo's en appelsienen

Fitnesscenter X heeft een 'sterk aanbod'. Ze beloven ons '10% korting op alle ABO's voor nieuwe leden'. ABO's? Aantrekkelijke Billen en Onderbuiken? Kan je die dan kopen? Yes!

Ik bekijk de foto van de flyer - in de hoop daarop het antwoord te vinden. Een glimlachende dame traint haar armspieren met halters. Ze kijkt me guitig aan. Een tweede blik op de halters verklaart waarom: er hangen geen gewichten aan. Wel sinaasappelen. De sloeber! Zo wordt een work-out wel lekker gemakkelijk. Maar wat hebben citrusvruchten te maken met ABO's?

Opoes abs

Ik weet nog altijd niet wat het fitnesscenter me wil vertellen. En ik ben al vijf minuten aan het lezen. Gelukkig ben ik geen gewone. Was ik dat wel, dan lag deze flyer al lang in de prullenbak.  De gemiddelde lezer besluit in de eerste paar seconden of hij verder leest: in die korte tijd moet hij uw boodschap meekrijgen - of hij haakt af.

Ik zucht. En draai de leaflet nog eens om:  '50+ Actie', bloklettert die. 'Bent u 50+ en wilt u graag weten hoe FiT u bent? Kom (...)  en doe GRATIS onze gezondheidstest!' Van ABO's naar oma's en nog altijd geen iota wijzer.

Single en mysterieus

Iets verder bots ik op weer een andere boodschap! 'Single test voor niet-leden. Bent u jonger dan 50 jaar? Neem dan voor slechts € 19 deel aan onze single test'. Moet ik betalen om te testen of ik een partner heb? Of om te weten hoeveel fitter ik als alleenstaande ben? Ik vermoed dat de opsteller van deze tekst dol is op raadsels. En zijn boodschap versleutelt voor de niet-ingewijde. Jammer genoeg is mysterie een luxe die alleen een femme fatale zich kan veroorloven - als ze tenminste mooi opgemaakt is.  En dat is deze flyer ook al niet.

Go Schrijf.be!

Een ongeadresseerde leaflet is de paria onder de verkoopbrieven. Niets houdt de ongeïnteresseerde lezer tegen meteen zijn aardappelen erop te schillen. Of toch? Bel coördinatoren Lore of Michel eens. Wedden dat zij weten hoe u uw teksten in topconditie krijgt?


Tevreden klanten aan het woord

Georganiseerd, persoonlijk, helder
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
De tekst past bij mij
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
De 'vloek der kennis' omzeild
Wat een verbetering!
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Superlatieven schieten tekort
Samenhangend geheel van alle elementen
Gelukkig met deze contentpartner
Tien voor thee én voor taal
Opvangnet geeft gemoedsrust
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Snel én goed
Empathie, ambacht en succes
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Frisse en vernieuwende schrijfstijl

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de nieuwe nieuwsbrief. Weer erg leuk geworden. Hartelijk dank weer!

Stefan Lucius