Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

#stormineenglaswater?

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is het zover. Wilt u een tweet de wereld insturen? Dan beschikt u ​vanaf nu over 280 tekens in plaats van de bijna legendarische 140. Moeten we daar blij om zijn of net niet? Schrijfbe'er én Twitteraar David laat er zijn licht over schijnen.

Bliksemafleider

Al van bij de start in 2006 is Twitter hét kanaal voor korte en snelle berichtjes. Jarenlang hielden verwoede Twitteraars over heel de wereld angstvallig de grens van 140 tekens in de gaten telkens als ze een tweet verstuurden.

Na een proefperiode bij een beperkte groep Twitteraars was de kogel door de kerk: uw tweet mag vanaf nu 280 tekens lang zijn. In een blogpost beklemtoonde Twitter dat die beslissing is ingegeven door de gebruikers. Vele Twitteraars hadden het moeilijker en moeilijker om hun boodschap compact genoeg te verpakken. Daarom laat een steeds groter wordende groep Twitter links liggen. 

twitter 280 tekens

Maar communicatie-experts zien nog een andere reden: imagebuilding. Twitter groeit niet snel genoeg naar de zin van de aandeelhouders én ondervindt erg veel hinder van al te ijverige Twitteraars zoals de Amerikaanse president Trump.

De aanhoudende stroom negatief nieuws over pestgedrag en misbruik via Twitter zou de wetgever er wel eens toe kunnen aanzetten om strengere regels op te leggen. Dat zou een enorme rem op de groei zijn en dat wil de socialmediagigant koste wat het kost vermijden. In dat klimaat is positief nieuws niet alleen een opsteker, maar ook een ideale bliksemafleider.

Much ado about nothing

Wat verandert er voor u? Op het eerste gezicht niet zo veel. Bij een eerdere test zag Twitter in de eerste dagen het aantal tweets tussen 140 en 280 tekens exponentieel stijgen. Maar de testende Twitteraar ging al gauw weer over tot de orde van de dag. Het aantal tweets met meer dan 140 tekens stabiliseerde op 5 procent. Twitter is er dus gerust in.

De vele Twitteraars die meteen een kruistocht startten tegen te lange tweets zijn dat voorlopig nog wat minder. Hun boodschap is steevast: nee aan de 280 tekens. Twitter zal kort en bondig zijn of zal niet zijn!

De kogel is door de kerk: uw tweet mag vanaf nu 280 tekens lang zijn

Wie er alvast niet om maalt? Japanners, Zuid-Koreanen en Chinezen. Want voor hen verandert er niets. Eén teken staat in hun talen vaak voor één lettergreep. Daardoor hebben ze sowieso minder tekens nodig om hun boodschap duidelijk te maken.

Much ado about nothing, zouden we dus kunnen besluiten. Voor definitieve conclusies is het dan wel nog te vroeg, maar wij houden alvast onze vinger aan de Twitter-pols!


Lees ook

Wat klanten zeggen

Dank voor de snelle verwerking en voor de professionele samenwerking. Ik heb nu een team gevonden waarop ik zeker nog beroep wil doen.

An Van de Moortel