Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Spelen met vuur

Tijd voor bekentenissen!

Ik ben opgevoed in een gezin van pinksterchristenen. Elke zondag sloeg een predikant mij van achter zijn kansel om de oren met visioenen over de apocalyps, boetedoening, de hel en zijn bewoners, en het Laatste Oordeel.

Gelukkig stopte ik in die tijd niet met denken, en groeide ik tegen mijn 18de uit tot een gezonde atheïst. En toch: tijdens onbewaakte momenten blijkt hoezeer die christelijke beeldspraak en dreiging nog in mijn kleren hangen.

Onheilsprofeet

Zelfs tijdens de Olympische Spelen. Want de verslaggevers gebruikten tijdens de atletieknummers graag een nogal dubieus zinnetje, nadat een atleet over de meet was gekomen.

Dat ging zo: “Het is nu wachten op de eindtijd.”

Toen ik dat hoorde, werd ik weer heel even de 11-jarige jongen, op rij drie in de kerk, die met grote ogen naar de onheilsprofeet op het podium keek.

Londen 2012: Spelen met vuur.

Reageer