fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

En ik zal het geen twee keer zeggen

Mona Lisa van Nat King Cole: schitterend gecroond, niet? En een van de kleverigste plakkers ooit. Ik hoorde hem  onlangs in de film Aanrijding in Moscou. En nu spookt het melodietje al een week door mijn hoofd. Ik zing het zelfs binnensmonds mee. Waar ik de woorden niet herinner, neurie ik humhumhum. Irritant is dat.

Herhaling beklijft

Ik surf naar een site die liedjesteksten verzamelt. De eenvoud van King Cole's tekst treft mij. Nou ja, eenvoud. Nat King Cole heeft zich er vlotjes vanaf gemaakt, mijn gedacht. Hij herhaalt zijn tekst gewoon. Misschien daarom dat zijn song zo blijft plakken.

Knappe teksten, knappe teksten

Maar dat moesten wij eens proberen: twee paragrafen schrijven en die daarna copy/pasten tot we aan een A4 komen. Neen. Als Schrijfbe'ren weten we wel beter. Gebruiken we twee maal hetzelfde woord in één paragraaf? Dan krijgen we onze tekst onverbiddelijk terug. En terecht, want onze taal is rijk genoeg om synoniemen te verzinnen.

Weten hoe we uw tekst zo eenvoudig én zo beklijvend maken als een hit van Nat King Cole? Bel Ilse even. Ze vertelt u er alles over.


Tevreden klanten aan het woord

Mijn perfecte match
Trefzeker, duidelijk en snel.
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Professionalisme is indrukwekkend
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Al onze troeven op één blad
Timing altijd stipt gerespecteerd
Je weet op voorhand dat het goed komt
Doet wat het belooft - en vaak meer en sneller
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Eindredacteur met scherpe ogen
Onze nieuwe website straalt!
Boodschap gesnapt én goed verwoord
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Onvoorstelbaar knap werk
Meer dan schrijven
Verkoopbrief was schot in de roos

Wat klanten zeggen

Ik vind jullie Nederlandse hertaling beter dan het Franse origineel ... als dat geen compliment is.

Sofie Andries
Tele2