fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Scoren met uw website? 5 tips voor de tekstschrijver 

Kost het u bloed, zweet en tranen om uw pagina's hoog te laten scoren? Hou dan rekening met deze do’s-and-don’ts.

1. Laat de nofollow-links ... euh ... links liggen

website tekstschrijverEen effectieve manier om niet te scoren? En Google vaarwel te zeggen? Plaats de nofollow-code bij uw links. Dan beveelt u: don’t follow this page. En Google luistert goed. 

2. Overdrijf niet met grafische effecten 

Bouwt u een oogverblindende Flash-site met één gigantisch SWF-bestand? Slecht idee, want zo’n site verteert Google niet. Flash springt namelijk van frame naar frame en niet van pagina naar pagina. Zo wordt het haast onmogelijk om te scoren: Google vindt voor uw site maar één indexeerbare link terug – zonder ‘echte’ tekst. Optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden? Vergeet het maar.

3. Creëer orde

Wanorde zonder inhoudstafel, een bombardement van irrelevante inhoud en een spervuur van onlogische interne links? Prima. Als het uw plan was om weg te lopen uit de Google-schijnwerpers. 

4. Kies de juiste woorden

Google is slim. Hij kan teksten steeds beter interpreteren. Daarom zet u maar beter in op een performant trefwoordenonderzoek. Kies voor uw trefwoorden een strategische plaats. En gebruik ze ook in de alt tags van uw afbeeldingen. 

5. Speel het spel eerlijk

Hebt u alle tips opgevolgd? Prima. Maar probeer Google nu niet te manipuleren. Want we zeiden het al: Google is slim. Hij weet wat u aan het doen bent. Strooi uw trefwoorden dus niet zomaar rond. Zet ze enkel in op posities waar ze een meerwaarde zijn. En oh ja: koop geen backlinks. Want Google weet u te vinden. 

Hulp nodig? Trek even aan onze SEO-mouw


Tevreden klanten aan het woord

Lijncom-logo
Buienradar
Homescape Interieur & Design
Bureau voor Normalisatie (NBN)

Wat klanten zeggen

J’ai le plaisir de vous informer que le niveau de qualité de vos deux copywriters correspond tout à fait à nos attentes et figure parmi les meilleurs de notre sondage.
Nous ne manquerons donc certainement pas de vous contacter pour une prochaine adaptation.
Encore un grand merci pour votre collaboration!

Sophie Maes
Pharma.be