Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Zelf beter leren schrijven?
Dat lukt op een halve dag.

5 trucs om niet te scoren in Google

Het kost u bloed, zweet en tranen om uw pagina’s hoog te doen scoren in de Google-ranking. Ze laten verdwijnen, lukt dan weer een-twee-drie.

Ondermijn uw score in Google in vijf stappen

Scoren in Google is een huzarenstuk. Maar er oprotten? Daarvoor doe ik u vijf verdwijntrucs aan de hand: van goochelaar tot googelaar.

1. Slecht scoren in Google: strooi de nofollow-links rijkelijk in het rond

Een effectieve manier om niet te scoren? En Google vaarwel te zeggen? Plaats de nofollow-code bij uw links. Dan beveelt u: don’t follow this page. En Google luistert goed. (Tenzij een kaper op de kust van op een andere site tóch zonder nofollow naar u verwijst.)

2. Laag scoren in Google: vergaloppeer uzelf in grafische effecten

Bouw een oogverblindende Flash-site met één gigantisch SWF-bestand. Eureka, want zo’n site verteert Google niet. Flash springt namelijk van frame naar frame en niet van pagina naar pagina. Zo wordt het haast onmogelijk om te scoren: Google vindt voor uw site maar één indexeerbare link terug – zonder ‘echte’ tekst. Optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden? Vergeet het maar.

3. Score in Google verpesten: creëer chaos

Maak een slagveld van uw site: wanorde zonder inhoudstafel, een bombardement van irrelevante inhoud en een spervuur van onlogische interne links. Prima, u blijft uit de Google-schijnwerpers.

4. Erbarmelijk scoren in Google: wees karig met woorden

Zet Google op dieet: geef hem nauwelijks woorden om te indexeren. Beperk uw site tot een maagdelijke leegte, of vul hem met alleen maar afbeeldingen – liefst nog zonder alt tags.

Maak een slagveld van uw site. Zo blijft u uit de Google-schijnwerpers.

5. Uw score in Google doen kelderen: ijver voor een penalty

Een iets gewaagdere manier om miserabel te scoren in Google? Haal uzelf een penalty op de hals (check). Uw pagina zakt dan drastisch in de ranking, of – nog meer vuurwerk – verdwijnt volledig. Zo moeilijk is dat trouwens niet: toon Google ostentatief dat u hem probeert te manipuleren. Spam trefwoorden, of koop backlinks.

Hoe u zich (weer) tevoorschijn tovert? Start hier.

Sterven op het #Google-kerkhof? Ontdek hoe u uw graf delft. Deel dit op
Sterven op het #Google-kerkhof? Ontdek hoe u uw graf delft. Deel dit op
Haal uw SEO-score onderuit: met #nofollow-links, een chaotische of woordeloze site, grafische overdaad of een Google-penalty. Deel dit op
Tovenarij in Google: 5 #verdwijntrucs. Deel dit op

Reageer

Wat klanten zeggen

Ik vind het echt heel tof wat je met de artikels hebt gedaan. Ook onze personeelsverantwoordelijke was enthousiast over de herwerking.

Fanny Matthijs