fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Mindswitcht u mee?

Op consultatie bij de SchrijfdokterKwal, bedrijfslijder of zaakvoeder: bij Schrijf.be leef ik me uit. Toch schakel ik voor u pas in warp speed wanneer ik mijn witte jas aantrek. Om her en der tekstschrijvers een oppepper te geven als Schrijfdokter®

Mindswitch in copywriting

Ja, hoor, de commentaren van de cursisten zijn altijd lovend (bromde hij zelfgenoegzaam). En dat doet deugd wanneer je jezelf helemaal geeft (voegde hij er terloops aan toe).

En toch: soms sta ik even paf.

Dat gebeurde onlangs in een inhousetraining. Waar ik enkele gezichten ontwaarde die er tijdens de vorige sessie ook bij waren. Ik vroeg hen of die iets concreets veranderd had in hun schrijfstijl. En ja hoor, het regende de namen van de tien tests: "Schrik!", "Piramide! en "Toilet!", natuurlijk.

Mindswitch in klantenbeleving

Het mooiste moest nog komen. Een dame zei plechtig: "Ik heb aan uw training veel meer gehad dan alleen betere teksten." Daar móést ik het fijne van weten: "Ja, echt: u opende mij de ogen. Ik kijk sindsdien op een heel andere manier naar onze klanten. En de Egotest zorgde daarvoor. Ik kijk nu vanuit de bril van mijn klanten in alles wat ik doe."

Egotripperij of mindswitch?

Kijk, die dame had nu eens de mindswitch gemaakt waarvan ik als Schrijfdokter® droom. Want commercieel schrijven, draait in de eerste plaats níét rond stijl en níét rond vorm. (Alleen jammer dat te veel schrijftrainers daarbij blijven hangen). 

Nee, uw argumentatie vanuit de klant primeert. En als u eerlijk genoeg bent om te testen of u een egotripper bent, staat u ook open voor de klik die de dame had. En die haar hele manier van werken veranderde.

En: bent u klaar voor uw mindswitch? Kom dan naar uw stoomcursus op 8 november.