Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Tour de Tekst: de ploegdokter

De Tour de France palmt weer menig Vlaamse huiskamer in. U juicht en masse uw favoriete paar benen toe. Wist u dat er ook bij Schrijf.be voor elke etappe van uw tekst iemand de benen van onder zijn lijf koerst? Ga de komende weken met ons op pad en ontdek de diverse functies binnen de Schrijf.be-ploeg. Welkom bij Tour de Tekst!

KWAL: ploegdokter die elke tekst naar de finish loodst

Soms trap je als copywriter op je adem. Of denk je niet meer helder door de hitte. Gelukkig heeft ons team een doorgewinterde ploegdokter. Codenaam? KWAL. Missie? Druivensuiker aanreiken aan tekst en schrijver – voor boodschappen die finishen.

placeholder

De tour zou de tour niet zijn zonder toilettest

Ben jij een weekdier?

"KWAL is kort voor kwaliteitsbewaker. Ik waak erover dat elke tekst doet wat hij moet doen: winnen! Ik analyseer alle teksten met de feilloze Schrijfdokter®-tests. En maken onze copyrenners stuurfoutjes? Dan stuur ik hen bij met mijn schrijftips."

Vertel eens wat meer over die tests.

"Er zijn er tien in totaal – de belangrijkste vooraan. De Egotest: is de tekst niet te zelfingenomen om te scoren? Of de slaaptest: kreeg de tekst voldoende nachtrust? En de tour zou de tour niet zijn zonder toilettest!"

Wat gebeurt er na jouw tekstonderzoek?

"Een tekst met geen of kleine kwaaltjes, vertrouw ik voor extra verzorging toe aan de eindredacteur. Grotere euvels? Dan stuur ik hem terug naar de startlijn: meer 'u' dan 'ik', meer vraagjes inlassen, monotone zinsritmes wegwerken, … Altijd streng, steevast rechtvaardig."


Lees ook

Wat klanten zeggen

Ik las, herlas. Legde de tekst aan de kant én … herlas. Ik kon mijn ogen niet geloven. DIT is hem gewoon. SUPER! Dat subtiele spel tussen binnen- en buitenkant: heerlijk.

Anke Meganck
Areau