Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

OMG paps! Is alles egt wel chill met jouw?

Over jongerentaal

Kind 1: "Papa, hoe noemt die film nu weer?"
Kind 2: "Papa, is het jou tas of jouw tas?"
Kind 3: "Papa, hoe schrijf ik Ameezing op Facebook? Met twee e’s? Want op Facebook schrijf ik Engels, al mijn vrienden doen dat."
Kind 4: "Papa, de juf gaf mij een vuistje voor mijn goed rapport!"

Tenenkrullend en grappig

Als 45-jarige vader van 4 kinderen val ik soms van de ene verbazing in de andere. Je hoort en leest wat ten huize Karsenty. Tenenkrullend, compleet fout, grappig, plat, onverstaanbaar, in codetaal, met geforceerde Franse r, … En het gekke taaltje in programma’s als Dora and Her Friends en De Buurtpolitie doet er natuurlijk ook geen goed aan.

Hippe paps of oude zagevent?

Ik ben natuurlijk niet meer van de jongste, maar ook weer niet stokoud. Hoe geef ik mijn kinderen aan waar de grens ligt tussen 'zo mag het' en 'zo moet het'? Kies ik voor hippe paps of oude zagevent zijn? Geef toe collega-mama’s en -papa’s, het is niet altijd gemakkelijk.

Laat je kinderen dat zelf uitzoeken? Omdat ze nu eenmaal opgroeien met bepaalde woorden, programma’s, muziek? De tijd zal het wel uitwijzen!

Zullen mijn kids later een fatsoenlijke brief kunnen schrijven? Zullen ze chill genoeg zijn tijdens een gesprek met hun werkgevers? Zal hun blog op social media wel cool genoeg zijn om genoeg likes te krijgen?

Geef mij maar standaardtaal

Van al die jongerentaal raak je zelf nog het noorden kwijt. Twijfelt u soms ook aan de correctheid van uw teksten? Het jonge geweld van Schrijf.be helpt u graag verder – ín standaardtaal, uiteraard.

Alleszins: succes met jullie opgroeiende boys en girls!
Vuistje! Peace, i’m out!
 


Lees ook

Wat klanten zeggen

Mooi! Zo toveren met woorden :)

Mark Van Riel