fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Time is on my side

Ik bleef onlangs hangen bij De Kinderpuzzel: een nieuw spelprogramma van Bart De Pauw, waarin ouders de juiste kinderen bij het juiste ouderpaar moeten plaatsen. Waarom ik bleef kijken? Omdat er raadsels werden opgelost. En dát doe ik graag!

Onmogelijk voor taalliefhebbers

Om u te laten delen in de pret herhaal ik hier een van de vragen:
"Zeven mijnwerkers stappen één voor één in de lift. Die brengt hen naar beneden in de mijnschacht. Daar stappen ze één na één weer uit. Hoe lang zaten ze in de lift?"

Onmogelijk om te weten, zegt u? Neen, hoor! Ze zaten er twee minuten in. Om één minuut voor één stapten ze in. En één minuut na één stapten ze uit.

De échte moelijkheid zat hem in het omzeilen van de taalfout. Want bent u een taalliefhebber in hart en nieren? Dan zou u nooit één na één zeggen. Wél één over één.

Over ... en out

De klok fout lezen: het kan de beste overkomen. Dat bewees de grote Schrijf.be-baas onlangs, toen hij me om de tijd vroeg. Ik antwoordde: "Tien voor half vijf". En in plaats van een 'bedankt' hoorde ik: "Och, wat zeg jij dat raar." Want als Wim zelf op de klok had gekeken, had hij 'twintig over vier gezegd'.

Wie het bij het rechte eind had? We schakelden Taaladvies.net in als scheidsrechter. De site vertelde dat we het uur in vieren moeten delen: alles tussen 4 uur en kwart over 4 lezen we als over 4. Alles tussen kwart over 4 en half 5 wordt voor halfvijf. Alles tussen half 5 en kwart voor 5 is over halfvijf. En alles tussen kwart voor 5 en 5 uur is voor 5.

Met andere woorden: ik had gelijk ... anders had ik deze blog natuurlijk nooit geschreven.


Tevreden klanten aan het woord

SEO-experts en taaladepten in één
Ik ga met een gerust hart slapen
Warme samenwerking tussen bofrost* en Schrijf.be
Wat er nog beter kon? Niets.
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Professioneel, prettig, dynamisch
Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Met de blik van een buitenstaander
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Gelezen en prachtig bevonden
Teksten die meeleven
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Efficiënte doe-mailing met schwung
Mijn folder doet nu het werk voor mij

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de speech. Heb veel aandacht en positieve reacties gekregen.

Lechat