fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Taalles voor peuter én grootouder

Een eenjarige peuter in huis? Dat betekent dat elk voorwerp en iedere persoon herleid is tot een klank in plaats van een woord. Ik ben bijvoorbeeld 'waaahwa' in plaats van mama. Maar soit, hij is consequent. Dat vind ik al heel wat.

Woorden op grootmoeders wijze

Toch stellen de bomma's en bompa's alles in het werk om hun kleinzoon te leren praten. Echte woorden: dát willen ze horen. Onlangs riep het grootoudercollectief dus luid 'kast', toen hun oogappel ernaar wees. En gonsde 'kat' door de ruimte, toen ons huisdier verscheen - en van de schrik even snel weer weg was.

Het moet 'juist' zijn

Als mama bleef ik natuurlijk niet achter. En dus zei ik, toen er naar mijn pols werd gewezen, aanmoedigend: "Horloge!" De grootouders verstomden, wenkbrauwen werden opgetrokken: "Wilde ik misschien niet dat mijn zoon juist leerde praten?" En daarna, in koor: "Uurwerk, bedoelt je mama."

Mama weet het ... beter?

Neen hoor, ik bedoel 'horloge'. Een uurwerk is het radarwerk van de klok - je weet wel, die verzameling radertjes en veertjes. Of je duidt er de klok in de kerktoren mee aan. Maar niet het hórloge om mijn pols. Dat mag je gewoon zó noemen - niets mis mee.

Al was ik - samen met mijn betoog - eraan voor de moeite. Want het ding bleef gewoon ... 'ataaah'.

Wat de grootouders natuurlijk wél oké vonden.


Tevreden klanten aan het woord

Schrijf.be denkt met u mee
Heel herkenbaar voor onze klanten
Schrijf.be is nummer één
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Hun reputatie snelt hen vooruit
Tot zeven keer meer respons
Authentiek voer voor moderne lezers
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Wat als uw freelance-copywriter ermee kapt?
Meteen op dezelfde golflengte
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Fantastisch werk, en snél
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Onvoorstelbaar knap werk
Uitmuntende tekst in recordtempo
Heel tevreden van hands-on-mentaliteit
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden
Spot on!
In één rechte pennentrek naar de finish

Wat klanten zeggen

De allereerste keer dat een klant een speech goedkeurt zonder één enkele wijziging.

Mark Caelenberghe
Tenacs