fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Spel zonder grenzen

Onlangs, tijdens een zeldzame slapeloze nacht, piekerde ik over mijn andere geliefde: taal. Ik vroeg me vooral af waarom het zo goed klikt tussen ons. Het antwoord kwam behoorlijk snel: omdat we ons samen zo goed amuseren. We lachen heel wat. En kleuren zo graag buiten de lijntjes van het schoonschrift. Ooit hebben ze geprobeerd ons uit elkaar te halen - toen ik een jaar lang Germaanse Filologie volgde, en vaststelde met welk sérieux mijn geliefde daar behandeld werd. Vluchten was het enige wat ik op dat moment kon doen.

Toekan

Lachen dus. Vooral om de woordspelingen en taalspelletjes die mijn vader vroeger - als alternatief dessert - serveerde. Strikt genomen klopten die niet altijd, maar wie maalde erom: ze waren smakelijk, grappig, én maakten duidelijk hoeveel je met taal kunt doen. Ik werd verliefd aan tafel.

Deze zijn me altijd bijgebleven:

-       Een zin met het woord ‘toekan’? Ik eet soms zoveel dat mijn broek niet meer ‘toekan’.

-       Ik hoorde een stommeling op de trap. Het was mijn broer.

-       De Indianen leden zware verliezen. Ze waren dringend aan Winnetou.

-       Een zin met ‘niettegenstaande’? Ik vraag de mensen om te liggen - ik kan ‘niettegenstaande’.

Dat blijft voor mij nog altijd de grootste troef van taal: de gigantische speelruimte. Een goed gevonden taalspelletje blinkt mijn dag op. Ook als dat niet in het Nederlands is. Zo las ik onlangs deze: A Buddhist came to a hot dog stand, and said: “Make me one with everything.” 't Is even kauwen, maar o, wat is het lekker!


Tevreden klanten aan het woord

Hun reputatie snelt hen vooruit
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Copywriter met oog voor onze eigenheid
Door dat Vlaamse tintje zijn we geloofwaardiger
De tekst spreekt verschillende doelgroepen aan
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Empathie, ambacht en succes
Deze mensen weten waarmee ze bezig zijn
Je weet op voorhand dat het goed komt
Expert in vervlaamsen
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Om een voorbeeld aan te nemen!
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Het hart van onze website
Onze nieuwe website straalt!
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Betrouwbare leverancier om te koesteren
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf

Wat klanten zeggen

Ik apprecieer je extra voorstellen heel erg. Je hebt je helemaal gesmeten en dat verdient een pluim.

Christ'l Sprengers