fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Soep is terug!

Enkele dagen geleden slenterde ik wat rond in het station van Mechelen. Bij een kraampje met warme wafels, viel mijn oog op een blad papier. Daarop stond: "Soep is terug!" Ik fronste mijn wenkbrauwen. Want de boodschap was me niet meteen duidelijk. Twee dingen zaaiden verwarring.

Soep op de dool

Soep is terug. Dan denk ik, als taal- en letterkundige: "Dat is een personificatie." De soep is hier onderwerp van een zin waarin ik eerder een persoon als onderwerp verwacht. Bijvoorbeeld: "Jan is terug!" Maar goed, nu was de soep dus terug (wat taalkundig natuurlijk wel kan). Maar terug van waar? Wat had die arme soep meegemaakt? Jaren op de dool geweest en eindelijk opnieuw aangekomen in zijn veilige thuishaven?

Verkleumde pendelaars verleiden

En waarom ging het hier in godsnaam over soep bij een wafelkraam? Dát was dus het tweede punt dat voor verwarring zorgde. Ik kende de context niet. Of toch niet onmiddellijk. Maar uiteindelijk bedacht ik zelf een scenario. Wellicht had de wafelverkoopster tijdens de barkoude decembermaand een lumineus idee gehad. En de verkleumde pendelaars verleid met heerlijk warme soep. Het moet ongetwijfeld een groot succes geweest zijn. En daarom is de soep - na de zachte januarimaand - terug in deze nieuwe periode van vrieskou!

U ziet - er zijn soms heel wat hersenkronkels nodig om een zinnetje van drie woorden goed te begrijpen.


Tevreden klanten aan het woord

De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Snel, accuraat, betaalbaar
Die mannen weten wat ze doen!
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Je krijgt altijd sterke teksten
Essentie gevat in verfrissende stijl
Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Smaakt naar meer – veel meer
Ik de cijfers, zij de letters
Drukkersjargon professioneel vervlaamst
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Valse noot? Toch mooi lied!
Elke tekst is een schot in de roos
Jullie advies kwam heel goed van pas!
De tekst spreekt verschillende doelgroepen aan
Onze mailing zit er boenk op!
Precies wat we in gedachten hadden

Wat klanten zeggen

De speech was een groooooot succes!!!
Echt, het was supergoed en ik geniet er nog van nu!

Elisabeth Van Paesschen