fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Perron of perron?

Ik pendel dagelijks met de trein en dat bevalt me best. Daarom besloot ik vorige week een stapje verder te gaan in het openbaar vervoer ... en de bus te nemen. Om de tocht minutieus voor te bereiden, stippelde ik de route online uit. Zo werd me duidelijk dat ik moest vertrekken op perron 3. Inderdaad, perron.

Perron voor trein ...

Als ík het woord 'perron' hoor, denk ik onmiddellijk aan een station met treinen. Niet met bussen. Ik vroeg me daarom af of 'perron' hier wel de juiste woordkeuze was. Dus snuisterde ik even in Van Dale. Praktijkwoordenboek Nederlands. Daar staat 'platform bij een station, vanwaar of waarop de reizigers in en uit de trein stappen.' Net wat ik dacht, perron wordt alleen gebruikt in een 'treincontext'.

... maar ook voor bus?

Maar om zeker te zijn, zocht ik het ook nog eens op in Van Dale. Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal. Die vermeldt 'stoep langs de spoorbaan bij een stationsgebouw'. Maar óók: 'balkon of platform van tramwagens enz.' Die 'enz.' zou wel eens kunnen verwijzen naar bussen, toch? Ik vind het allemaal nogal verwarrend. En ben voorstander om voor 'platform voor de bus' een nieuw woord te zoeken. Maar welk? Iemand een idee?


Tevreden klanten aan het woord

Gelukkig met deze contentpartner
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Geen blindelingse eindredactie
Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet
Warme samenwerking tussen bofrost* en Schrijf.be
Samenwerking als een geoliede machine
Nieuwsbrief laat boekingen binnenstromen
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
De deadline was heel nipt. Toch kregen we alle teksten op tijd.
Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
De ideale partner die zekerheid geeft
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
“Altijd een geestige kwinkslag of spitsvondige woordspeling”
Er waait een nieuwe wind door onze magazines
Schrijvers en blijvers
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Onze mailing zit er boenk op!

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de mooie tekst. Het ziet er heel goed uit en leest vlot!

Ellen