fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

La utileco de Esperanto

Een taal die iedereen over de hele wereld begrijpt. Dat is de opzet van Lejzer Zamenhof wanneer hij het Esperanto ontwerpt. Een kunsttaal met een eenvoudige woordenschat en simpele grammaticaregels. Het Esperanto wordt in 1954 officieel erkend door de UNESCO en telt ondertussen twee miljoen sprekers.

To Esperanto or not to Esperanto?

Ik weet niet of u het Esporanto machtig bent. Maar ik alvast niet. Voor onwetende zieltjes als ik is er nu Google Translate, dat onlangs deze kunsttaal opnam in zijn tool. Uitproberen! Dacht ik. Dus ging ik even loos met enkele voorbeeldzinnen die ik me dag in dag uit inprent:

* doe de ego-test = fari la egoo test
* verklaar de oorlog aan 'kunnen' = povas deklari militon
* vergeet de call to action niet = non forgesu la alvokon a la ago
* lees je tekst hardop = legi tekston laute

Leuk voor eventjes. Maar volgens mij gaat de kunsttaal toch aan zijn doelstelling voorbij. Alsof mensen aan de andere kant van de wereld me verstaan, als ik Esperanto spreek. Ik dénk het niet. Toch maar Engels dan?


Tevreden klanten aan het woord

We garanderen ook kwaliteit voor onze Vlaamse teksten
Superlatieven schieten tekort
Professionalisme is indrukwekkend
Je krijgt altijd sterke teksten
Hun webteksten maken ons webontwerp nog krachtiger
Teksten vertaald … én verbeterd!
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Meteen op dezelfde golflengte
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Snelheid én kwaliteit als troeven
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Authentic while still meeting SEO needs
Essentie gevat in verfrissende stijl
Onze productvoordelen spatten van het scherm
“Altijd een geestige kwinkslag of spitsvondige woordspeling”
Teksten van de bovenste plank
Het hart van onze website
Frisse en vernieuwende schrijfstijl
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
A pleasure to work with, from beginning to end

Wat klanten zeggen

Wim, schitterend werk, de e-mailing. Ik krijg van iedereen fantastische complimenten op alle vlakken. Bedankt - ook aan je team.

Veerle Danneel