fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Ik ben een poema

Ik ben een poema. Toch volgens De Standaard van 7 maart. Na de YUPpy, de DINKy en de Metroseksueel weer een term die een maatschappelijke trend moet duiden. Ditmaal die van vrouwen met een (veel) jongere partner.

Wrede vrouwen

Nu is mijn vriend een tikje jonger dan ik. Toch kan ik me moeilijk identificeren met het stoer en sexy klinkende woord poema. De gedachte erachter is namelijk dat je als vrouw een weerloze prooi besluipt, bespringt en ... verscheurt.

Weerloze mannen

Komaan! Ik zit mijn vriend niet achterna met geslepen nagels en aangescherpte tanden - enfin, toch niet dagelijks. En hij is allesbehalve een prooi - want zeker geen ziek, kwetsbaar of jong lid van de kudde. Of een speelbal in de klauwen van een genadeloze katachtige (tot voor kort heette zo een jongere man nog een toy boy, godbetert).

Beestenboel

En verder: jakkes! Want naar een man met een jongere vrouw kraait geen haan. Tenzij het leeftijdsverschil tussen hen grootvaderlijke allures aanneemt. Dan toch liever een vleesetende poema dan een vegetarische oude bok.

Ezeltje-strekje?

Met mijn vriendin bespreek ik de zin van het leven, de omvang van de kosmos en het nut van relaties. Zij is weduwe en heeft de kaap van middelbare leeftijd al een tijdje gerond. Ze zegt dat ze niet meer gelooft in een toekomst met een man. Ik vertel haar over het artikel. Ze schampert: "Jonge mannen die op stap gaan met oudere vrouwen? Gratis? Volgens mij zijn ze eerder uit op een poenma."

Ik zwijg. En blijf stilletjes, stiekem en koppig in de naamloze liefde geloven.


Tevreden klanten aan het woord

Ik de cijfers, zij de letters
Tone of voice zat meteen goed
Snel, deskundig en accuraat
Gelukkig met deze contentpartner
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Meteen op dezelfde golflengte
De betrouwbare partner die we zochten
Door dat Vlaamse tintje zijn we geloofwaardiger
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Een baken van kwaliteit
Tien voor thee én voor taal
Schrijf.be is een meedenker
SEO-webteksten die Google én bezoekers verleiden
Teksten die meeleven
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Allemaal zotte mensen – gelukkig
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
Gestructureerd als een ISO-bedrijf en flexibel op de koop toe!

Wat klanten zeggen

We zijn heel enthousiast over uw tekstvoorstel! Knap werk!

Ab van Deemter
Kalimba