fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Hij komt, hij komt, ...

Ik heb mijn hart verloren aan het Latijn, de taal der Romeinen. Sommigen delen mijn passie, anderen allerminst. En vertegenwoordigers van die laatste groep? Die vallen altijd in herhaling met de opmerking: "Het is een dode taal, wat ben je daarmee?" Wel ... meer dan je zou denken. Tenminste, als je de wereld een beetje wilt begrijpen.

Kalenders en kransen

Zo zat ik vorige week op de trein. Gespreksonderwerp van mijn medependelaars: de advent die de dag ervoor van start was gegaan. Zowat iedereen weet dat advent 'iets' met 'de kerk' te maken heeft. Maar we kennen het vooral van de kalenders met heerlijke chocolaatjes en de kransen aan de voordeuren. Maar pendelaar 1 wilde méér weten en maakte hardop de bedenking dat 'advent' eigenlijk wel een raar woord is: "Ad-vent ... vanwaar kómt dat eigenlijk?" Op dat moment schiet ik natuurlijk wakker! Erop gebrand een antwoord te vinden op een vraag die niet eens aan mij gesteld werd.

De komst van Jezus

Ik wist meteen dat advent wel moest afgeleid zijn van het Latijnse advenire. En dat betekent 'komen'. De advent is dus een periode waarin we wachten op iets dat zal ... komen. Maar wie of wat dan? Ik dacht: "Jezus? Zou wel eens kunnen!" En gelijk hád ik. Dankzij mijn kennis van het het Latijn. Nah! Of beter: amen!


Tevreden klanten aan het woord

Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Flexibel, grondig en eerlijk
Eerdere samenwerking opende deuren
Schrijf.be? Dat is super service!
Snelheid én kwaliteit als troeven
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Menselijk, constructief en no-nonsense
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
Uitpakken met knappe foldertekst
Engels, met andere woorden
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Uitstekende partner voor elke taalklus
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Geen discountfirma − gelukkig maar
We garanderen ook kwaliteit voor onze Vlaamse teksten
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Uitmuntende tekst in recordtempo
Teksten onder stroom

Wat klanten zeggen

Sprakeloos was ik na het lezen van de tekst ...
Mooi wat je er van gemaakt heb!
Opmerkingen heb ik niet - alleen zin om nog met jullie samen te werken in de toekomst.

Linn Van Aalst
Quinna