fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Google vertaalt. Of niet?

Onlangs kreeg ik een verrassende opdracht: een bedrijfsnaam bedenken. Tijdens de briefing bleek dat de klant een voorkeur had voor Latijnse termen. Of ik daarmee aan de slag kon? Natuurlijk! Als (halve) classica wist ik wel raad met 'de taal der Romeinen'.

Latengels

Tenminste, dat dácht ik. Maar de tand des tijds laat niemand onberoerd. Ook mij niet. En de Latijnse woordjes - die ik wel honderden keren aframmelde - lijken weggesijpeld uit mijn geheugen. Natuurlijk niet allemaal, dat zou overdreven zijn. Maar in elk geval toch meer dan ik vermoedde (of hoopte). Zo kon ik maar niet op de vertaling van 'ontwikkeling' komen. Dus raadpleegde ik Google Translate, dat blijkbaar ook vertaalt van Nederlands naar Latijn. NOT! Want wat krijg ik te zien? Development. Lijkt verdacht weínig op Latijn, en verdacht véél op Engels!


Tevreden klanten aan het woord

De perfecte omschrijving
Heel herkenbaar voor onze klanten
Zó anders dan wat je elders leest!
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!
De betrouwbare partner die we zochten
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Hun webteksten maken ons webontwerp nog krachtiger
Tekst even belangrijk als vorm
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Schrijf.be denkt met u mee
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Meteen dol op de schrijfstijl
De journalisten happen toe!
Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
Uitstekende partner voor elke taalklus
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Nooit een letterlijke vertaling!
Dit is nu eens leuk samenwerken!
Om van te smullen

Wat klanten zeggen

Dank je wel voor je snelle reactie. Wat een mooie brief en wat een schrijftalent! We zijn heel tevreden.

Heidi Jansegers