fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Goh, zo'n schattige pyjama!

Ik heb een probleem: ik kan niet liegen. Ja, dat is soms knap vervelend. Krijg je bijvoorbeeld een nieuwbakken baby voorgeschoteld, en lijkt het mormel wel geplukt uit de cast van een horror- dan wel scifi-film? Dan ... ja, dan zijn dat wel eens vervelende momenten. (De zinsnede "Oooh, het heeft een schattig pyjamaatje aan" is in deze een vaak beproefde vluchtweg.)

Exit vriendschap

Onlangs zat ik er weer mee. Een vriend van me - samen presenteren we de leukste kwis van het jaar - had een boek geschreven. Nog voor ik dat meesterwerk had opengeslagen, was ik al poepzenuwachtig. Wat als ik er niets aan vond? Dat leek me dodelijk voor de vriendschap. Ik probeerde even de weg der lafheid ("Nee, ben er nog niet aan begonnen, worstel door een Arnon Grunberg, gaat moeizaam."). Maar uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid. En begon ik aan 'Exit'.

De essentie van een puber

Ik schreef het hier al eerder: ik heb een zwak voor briljante openingszinnen. En o ja, het was prijs! De eerste zin van 'Exit', dat het verhaal vertelt van vier zestienjarige vrienden, spettert en vonkt en schiet gewoon heel erg raak. Kunt u zo'n zestienjarige knul nog raker typeren?

"Ik probeerde irritant lang in bed te blijven liggen, nadat papa me gewekt had."

Heerlijk! Love it!

En neen, dat is niet mijn babypyjama-smoes-variant voor een boek. Want 'Exit' is gewoon meeslepend goed leesvoer. Oef.


Tevreden klanten aan het woord

Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Ik de cijfers, zij de letters
A well-built translation
Mijn e-mailing is onweerstaanbaar
Schrijf.be? Dat is super service!
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Doet wat het belooft - en vaak meer en sneller
Weinig geblaat en veel wol
De tekst past bij mij
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Trainees verguld met de hands-on workshop
Schrijf.be denkt met u mee
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
Teksten vertaald … én verbeterd!
De webtekst lokt zoekrobotten
Verkoopbrief was schot in de roos
Teksten onder stroom
A pleasure to work with, from beginning to end
Open en duidelijk

Wat klanten zeggen

Ik zou graag ook zo mooi willen schrijven!

Lucie Rullaud
Cypres