fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Gezellig woord gevraagd

Kruis 8 juli alvast aan in uw agenda, want er staat iets te gebeuren op het Theaterplein in Antwerpen - de kranten staan er vol van. Die dag verzamelen er meer dan duizend mensen voor een gezamelijk aperitief. Zet de pintjes maar al koud, ontkurk een flesje wijn, of maak uw eigen zomerse sangria. Want samen met bekenden en onbekenden luidt u sfeervol de zomervakantie in. Gezellig, toch?

Antwerpse zorgen

Het Antwerpse stadsbestuur, de politie en burgemeester Patrick Janssens zien de gezelligheid er niet van in. Zij vrezen overlast, afvalbergen ... en vooral comazuipers. Omdat er bij een gelijkaardige bijeenkomst in Nantes, begin mei, een dode viel. En omdat de kranten net in een artikel lieten weten dat een op de acht jongeren aan binge drinking doet: zich dus letterlijk te pletter drinkt.

What's in a name

Maar volgens mij schuilt de ware reden tot paniek zich in de verkeerd gekozen naam. Op Facebook werd het gelanceerd als Massa Boozefestijn en de kranten spreken van megadrinkpartijzuippartij en megazuipfeest. Tja ... dat klinkt niet echt gezellig. In Frankrijk en Spanje - waar gezamenlijke drinkpartijen al vaker ... tierelierden - spreken ze van apéro géant of botellón. Beter, maar ook 'reuzeaperitief' en 'grote fles' doen aan overdadig veel drank denken. Dat sust de publieke opinie niet.

Sociaal onderonsje

Het is dus tijd voor een nieuwe, aantrekkelijke naam! Eentje die het sociale karakter van de gebeurtenis in de verf zet. Want daar gaat het toch om? Samen plezier maken, met een hapje ... en vooral een drankje.

In Gent verzamelden vorig jaar honderden jongeren op het Sint-Pietersplein: toen werd er gesproken van een 'openluchtreceptie'. Ik noem het alvast 'stadsaperitief'. Schiet u een positieve, gezellige term te binnen die de lading dekt? Aarzel dan niet om hem mee te delen. Als dank drink ik er een op uw gezondheid!


Tevreden klanten aan het woord

Weinig geblaat en veel wol
Ik lig nergens meer wakker van
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Dit is nu eens leuk samenwerken!
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Efficiënte doe-mailing met schwung
Professioneel, prettig, dynamisch
Contentcreatie van a tot z
Doorzettingsvermogen en creatieve input
Engels, met andere woorden
Menselijk, constructief en no-nonsense
Mijn perfecte match
Wat een verbetering!
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Hoge verwachtingen volledig ingelost
Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
A well-built translation
Die mannen weten wat ze doen!
Boodschap gesnapt én goed verwoord
Onze 'over ons' gaat niét over ons!

Wat klanten zeggen

Bedankt voor het snel en goed aanpakken van onze vraag. Ik stuur de mailing integraal door naar onze klant. Alvast bedankt voor de goede zorgen.

Giovanni Desmit
November communicatiebureau