fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Folteren met taal

Mijn oudste zoon van acht houdt van schieten, bonken en knallen. Het is de godganse dag oorlog in het hoofd van dat jong. Alles wat dodelijk, groot en sterk genoeg is om steden te vernietigen, is cool. Robots met laserwapens en superhelden in gevechtsvliegtuigen veroveren onze huiskamer met oorverdovend lawaai. Om mijn Atilla, de Hun te temmen, vraag ik hem even te stoppen met die gewelddadige spelletjes. Even een wapenstilstand, alsjeblief. "Oké, mam!" (Acht zijn is stoer, dus zeg je mam en niet meer mama.)

Knuffelharde spelletjes

Even later loop ik de living in en tref ik mijn oudste met de teddybeer van de jongste in de handen. Zijn broer kijkt ernaar - glunderend en met idolatrie in de ogen. Maar voor ik denken kan: "Ach, wat lief!" legt mijn zoon de beer op de grond en trapt hij hem met een noodknal door de kamer. Het onfortuinlijke beestje landt verweesd en verfomfaaid in een verre hoek.

"Kijk mam!" roept mijn enthousiaste Zidane, "... voetbeer!"

Ik weet niet of u hem later in de kranten ontmoet, mijn oudste - in de rubriek afgehakte armen en benen, of zo. Een ding weet ik wel: met zijn taalgevoel zit het goed.


Tevreden klanten aan het woord

Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Met de blik van een buitenstaander
Uitstekende partner voor elke taalklus
Flexibel, grondig en eerlijk
Je weet op voorhand dat het goed komt
Echt anders dan wij altijd deden
Ze willen het beste voor je
Precies wat we in gedachten hadden
Hun werkwijze is absoluut top
Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
English, in other words
Ik wist meteen: dít is het!
Teksten vertaald … én verbeterd!
Geen blindelingse eindredactie
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Eerdere samenwerking opende deuren
Ik de cijfers, zij de letters
Wil je echt goede teksten?  Dan moet je hier zijn.

Wat klanten zeggen

Hartelijk dank voor de mooie speech die je ervan gemaakt hebt. Dat Star-Wars thema zal zeker aanslaan. Misschien voeg ik er als apotheose nog de muziek aan toe.

Dany Vandenbroeck
De Wijnpers