fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Appelwijsheid

Aan appeltjes geen gebrek bij ons thuis. Appeltjes voor de dorst, geperst tot supergezond appelsap. Appeltjes voor bij het ontbijt of in de taart. En natuurlijk appeltjes voor in mijn ongeëvenaarde appelmoes, met een snuifje kaneel en wat ruwe rietsuiker.

We halen ze uit onze boomgaard. Alleen jammer dat we niet weten welke appel we opeten. Met wat meer kennis zou ik een onderscheid kunnen maken tussen appelen om te bewaren, te stoven en te eten. Dus zocht ik op een zondagmorgen op internet wat meer informatie over de verschillende appelsoorten. Een wereld ging voor mij open. In de supermarkt vind je hooguit een achttal appelsoorten. Met Elstar, Jonagold, Royal Gala, Granny Smith, Fuji, Santana, Golden Delicious en Cox heb je het zowat gehad. Maar er is meer, véél meer.

appels

De appel heeft een lange geschiedenis. De Romeinen hielden van appels, en in de vroegmoderne tijd bestonden er al honderden soorten. Een bescheiden appelhandel kwam op gang. Veel regio’s teelden hun eigen soorten. Dat hoor je nog in oude appelnamen, zoals Groninger Kroon, Brabantse Bellefleur en Vlaamse Schijvel. In de tweede helft van de twintigste eeuw raakte de appelteelt snel geïndustrialiseerd. Veel oude rassen verdwenen, wegens economisch niet interessant.

Die oude appels waren ongetwijfeld veel lekkerder dan onze moderne laagstamappels. Zeker weten. En ook hun namen spreken meer tot de verbeelding. Ik lees ze luidop: de Schone van Nordhausen, de Zigeunerin, het Zomer sijden hemdje, de Zoete Rode Joop, de Peterselie Appel, de Tante Dora ... Wat, Tante Dora? Is er een appel die Tante Dora heet, zoals de spin Tante Dora uit onze familiekronieken, waarover ik het onlangs nog had? Dat moet ik mijn kinderen vertellen!


Tevreden klanten aan het woord

De webtekst lokt zoekrobotten
Eindredacteur met scherpe ogen
SEO-webteksten die Google én bezoekers verleiden
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Onze nieuwe website straalt!
Eerdere samenwerking opende deuren
Hoge verwachtingen volledig ingelost
Kill our darlings, please
Om een voorbeeld aan te nemen!
Tone of voice zat meteen goed
Inlevingsvermogen verdient respect
Tekst even belangrijk als vorm
Snel én goed
A pleasure to work with, from beginning to end
Frisse en vernieuwende schrijfstijl
Verkoopbrief was schot in de roos
Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen
De tekst past bij mij
Kruidige webteksten doen watertanden
Mijn e-mailing is onweerstaanbaar

Wat klanten zeggen

Een bijzonder fijne samenwerking. Je doorgrondde heel snel onze producten en weet precies wat wij willen belichten om potentiële klanten te bereiken. De getuigenissen die je schrijft, zitten er altijd boenk op.

Ellen