fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Afscheid van Oswald

Als oudste schrijfbeer-in-vast-dienstverband (ja, ik was de eerste vaste die het tiental freelance schrijfberen in 2006 aanvulde!) werk ik al twee en een half jaar aan hetzelfde bureau in de Leopoldstraat. Met mijn gezicht naar de glazen voordeur. Die geeft uit op de inkomhal van het appartementsgebouw. Dus geniet ik van de passage. Er beweegt altijd wel wat.

Knikken of wuiven

Zit ik even op mijn balpen te bijten? Dan kijk ik graag even wie er binnen of buiten loopt. In die zin fungeer ik als spionkop van het gebouw. Zonder paarse permanent, weliswaar. Ondertussen ken ik alle bewoners van elke verdieping. Kruisen onze blikken elkaar? Dan knikken we even gereserveerd. Met één bewoner ga ik verder. Wij wuiven.

Romance in de gang

Mijn groetrelatie met Oswald begon met een zuinig knikje. Het duurde niet lang of mijn bejaarde bewonderaar passeerde meerdere keren per dag. Het knikje werd een glimlach. De glimlach werd groter. En kreeg de hulp van een opgestoken hand. Eerst achteloos. Nu talmt Oswald altijd even voor de deur. Hij loopt pas verder, als ik hem uitgebreid heb begroet. Mijn wuiflief.

Wrede scheiding

En straks is het gedaan. Want Schrijf.be verhuist per 1 januari. En dan zie ik mijn hallomaatje dus nooit meer. Toegegeven, Oswald is de zeventig al even voorbij. Met het grote leeftijdsverschil moest deze relatie ooit stranden. Maar ze zou een natuurlijke dood gestorven zijn. Nu worden wij - groetgenoten - wreed en abrupt van elkaar gescheiden. Hoe moet het nu verder? Gaan de dames die hier komen wonen Oswald van me afsnoepen? Of kwijnt hij weg zonder zijn dagelijkse groet? En wie merkt het, als hij een dagje binnenblijft?

Rust en ruimte

Straks, in de Locomotiefstraat, zitten we twee hoog. In een ruim, luchtig en nieuw kantoor. Niet langer als kluitjes in het riet. Maar als koning(inn)en te rijk. En de passage op straat ? Die valt wat tegen. Toen we onlangs onze nieuwe werkplek inwijdden, telden we één auto en één voetganger in de twee uur dat we er waren. Alle leven in de brouwerij werd verzorgd door onze nerveuze overbuur: een irritant keffende maltezer achter glas.

Vaarwel

Hoe blij ik ook ben met onze nieuwe stek, ik word hier toch een beetje weemoedig van. Het afscheid valt me zwaar. Vaarwel inkomhalletje vol beweging. Vaarwel Oswald. En bedankt voor 30 warme, wuivende maanden.


Tevreden klanten aan het woord

A pleasure to work with, from beginning to end
Tien voor thee én voor taal
Onze baseline ligt lekker
Hoge verwachtingen volledig ingelost
Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Echt anders dan wij altijd deden
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Drie paar handen leveren vakwerk
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Timing altijd stipt gerespecteerd
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Het hart van onze website
Schrijf.be denkt met u mee
Kruidige webteksten doen watertanden
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Engels, met andere woorden
Wegbereiders van de betere zin
De deadline was heel nipt. Toch kregen we alle teksten op tijd.
Wil je echt goede teksten?  Dan moet je hier zijn.

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de snelle service!

Kelly Van Hooreweder
Comith