Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Freelance copywriter in hart en nieren

freelance copywriter

Hoeveel uur werkt een copywriter ongeveer per dag? Ik krijg de vraag dikwijls, en sta altijd met mijn mond vol tanden. Tja ... hoeveel uur werk ik eigenlijk per dag? Ik weet het niet. Ik weet wél hoeveel uur ik achter mijn pc zit. Maar dàt is geen antwoord op de vraag ...

Druk, druk, druk ...

Ik krijg nooit een tekst in één pennentrek op papier, laat staan op een computerscherm. Om de zoveel regels moet ik naar iets anders kijken. Want Katrien mailt een verslag over haar nieuwe date, Johan post een reactie op mijn laatste blog, Hilde forwardt de website van een goed restaurant ... Om nog maar te zwijgen over mijn Facebook-vrienden die mij bekoren met originele statussen en boeiende links. Ah, het leven van een freelance copywriter. Het zit vol verleidingen. En ik kan er niet aan weerstaan.

Freelance copywriter: baas in eigen huis

Gelukkig werk ik thuis. Dat heeft zo zijn voordelen. Want behalve tomatensoep maken wanneer ik het wil, deel ik ook mijn eigen werktijd in. Niemand die op mijn vingers kijkt. Geen collega's die mij pesten. Geen baas die met quota dreigt. Alleen ik en mijn pc.

En loopt het met mijn gebrek aan discipline echt de spuigaten uit? Dan spreek ik mezelf vermanend toe, hardop. Om daarna achter mijn rug mijn tong uit te steken. Ah, het dubbelleven van een freelance copywriter. Heerlijk schizofreen, baas en werknemer tegelijk.

Ik ben zo eenzaam zonder jou

Wat zijn de belangrijkste nadelen van thuiswerk? Het was onlangs een van de hamvragen in De Allerslimste Mens. Of zeggen en schrijven we voortaan hespvragen? Zoals Tom Lanoye doet in Quo usque tandem abutere, Bart De Wever, patientia nostra?, een opiniestuk waarin hij met de Nieuw-Vlaamse Elite afrekent. Hamvraag of hespvraag, het antwoord was duidelijk: het belangrijkste nadeel van thuiswerken is ... het gebrek aan sociaal contact. Ah, de eenzaamheid van een freelance copywriter. Gelukkig houden mijn virtuele vriendjes mij gezelschap.

Respect!

Freelance of vast? Het laatste statuut garandeert natuurlijk een aantal zekerheden. Maar in ruil mag je nooit meer tomatensoep maken tijdens de werkuren. Of een uurtje langer slapen. Of een middag gaan shoppen. Of even binnenwippen bij de buurvrouw. Of blijven plakken na de lunch. Of in één ruk een seizoen van The Killing uitkijken. Of ...

Respect voor mijn vaste collega-schrijfberen die elke dag present geven in het Mechelse Schrijf.be-kantoor. Maar ik ben een freelance copywriter. In hart en nieren.

Reageer

Tevreden partners

Open en duidelijk
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Efficiënte doe-mailing met schwung
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
Hun reputatie snelt hen vooruit
Meteen op dezelfde golflengte
English, in other words
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Goed meegedacht, goed neergeschreven
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Authentiek voer voor moderne lezers
Allroundtekstatleten
De Schrijfdokter blies me van mijn sokken
Onvoorstelbaar knap werk
Inlevingsvermogen verdient respect
Mijn perfecte match
Snel, accuraat, betaalbaar
Wegbereiders van de betere zin

Wat klanten zeggen

J’ai le plaisir de vous informer que le niveau de qualité de vos deux copywriters correspond tout à fait à nos attentes et figure parmi les meilleurs de notre sondage.
Nous ne manquerons donc certainement pas de vous contacter pour une prochaine adaptation.
Encore un grand merci pour votre collaboration!

Sophie Maes
Pharma.be