Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Facebook verandert razendsnel: dit zijn de gevolgen

Vandaag roept Peter Desmyttere door onze blogmegafoon. Hij staat aan het roer van zijn eigen marketingadviesbureau en is de oprichter van Husky, een projectmanagementtool voor marketeers. In deze blog toont hij u de nieuwste trends op Facebook. En welke invloed die hebben op bedrijven en consumenten.

Een golf van veranderingen op Facebook ...

Dacht u dat Facebook alleen een consumentenplatform is om leuke levenservaringen op te delen? Vergeet het. Facebook kondigt steeds nieuwe initiatieven aan die de leefwereld van ondernemers en hun klanten ingrijpend veranderen. Een overzicht.

 

 

Messenger wordt virtuele kassa

Via Messenger, de chatdienst van Facebook, kunt u producten en diensten nu verkopen én afrekenen. Dat verbreedt de mogelijkheden voor bedrijven, die Messenger tot nu toe alleen als interactief praatplatform gebruikten (bijv. om vragen van klanten te beantwoorden). Naast práten over producten en diensten, krijgen klanten meteen de mogelijkheid om ze te kopen en betalen – zonder de Facebook-omgeving te verlaten. Facebook zal daarvoor samenwerken met onder andere PayPal, Visa, MasterCard en American Express.


Het Chinese bedrijf WeChat biedt deze dienst al langer aan. In China gebruiken honderden miljoenen consumenten de app om boodschappen te doen!

Facebook wordt marktplaats

Lokaal handeldrijven op Facebook staat al lang in de steigers. Met de functie Marketplace wil Facebook het voor consumenten en ondernemers mogelijk maken om een virtuele tweedehandsmarkt op te zetten. Via het icoontje van Marketplace komt u terecht op een pagina met info over en foto’s van tweedehandsaanbiedingen in uw buurt. Deze functie is voorlopig nog niet in ons land beschikbaar.

Facebook wordt intranet 

Facebook gaat de strijd aan met populaire interne communicatieplatformen zoals Slack. Op Workplace kunnen werknemers een eigen profiel aanmaken, nieuws volgen op de tijdlijn, chatten met collega’s, brainstormen in groepen of videopresentaties volgen via Facebook Live.

Facebook wordt vacatureplatform

Veel bedrijven plaatsen nu al vacatures op Facebook. Met Facebook Jobs wordt dat nog eenvoudiger. U plaatst er vacatures en ontvangt er rechtsreeks cv’s van kandidaten. Die sturen ze door via Messenger. Zo komt Facebook in het vaarwater van LinkedIn. Wetende dat Facebook-gebruikers trouwer zijn dan LinkedIn-gebruikers, heeft Facebook een streepje voor. En het heeft nog een troef in handen: Facebook promoot vacatures bij gerichte demografische en professionele profielen.

U ziet het: Facebook wil meer dan ooit het dagelijkse gebruiksplatform voor bedrijven en consumenten zijn. Het ultieme doel? Dat het publiek de site nagenoeg nooit hoeft te verlaten.

 

Deze blog verscheen eerder op www.desmyttere.be.  


Ook eens aan gastbloggen doen? Deze tip zet u op weg.

 


Tevreden klanten

Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Meer dan schrijven
Doorzettingsvermogen en creatieve input
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Frisse en vernieuwende schrijfstijl
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen
Authentiek voer voor moderne lezers
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
Onze mailing zit er boenk op!
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Menselijk, constructief en no-nonsense
Winning team
Efficiënt, makkelijk én snel
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten

Wat klanten zeggen

Voor een aantal van onze collega’s was de hertaling een openbaring. Het ritme en de stijl zitten duidelijk beter. Met deze tekst hebben we het meeste ‘winst’ gemaakt.

Johan Meerbergen
Emmaüs