fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Blaast Facebook Notes uw blog nieuw leven in?

placeholderU hoorde nog nooit van Facebook Notes?
Geen paniek: ik ook niet. U miste tot hiertoe dus weinig.

Maar nu Facebook bezig is met een grondige make-over, houdt u de app het best wel in het oog. Tenminste: als u een blog hebt waarvoor u op zoek bent naar – extra – publiek. 

Facebook Notes: bloggen is back! 

Brian Barrett van Wired verkondigt het stellig: bloggen is hip! En spot Facebook iets dat 'in' is? Dan springt het erbovenop – vaak is het de trend zelfs voor. 

Vandaag post u via de Facebook Notes-app een bericht dat langer dan een gemiddelde statusupdate is. Maar in socialmedialand waait het gerucht dat u er binnenkort veel méér mee zal doen. 

De kans is groot dat u dan uw blogposts rechtstreeks via Facebook verspreidt. In een clean en helder jasje. Met ruimte voor foto's en ontworpen als een echt blogplatform. De vergelijking met Medium – blogspot bij uitstek – gaat het beste op.

Facebook Notes: volgende stap naar monopolie? 

Waarom gooit Facebook nog een blogplatform op de markt, vraagt u? Terwijl er toch al evenveel blogstekjes bestaan als Imelda Marcos paren stiletto's heeft. Wel, omdat het u dan nog dichter onder zijn paraplu trekt.

Facebook wordt alsmaar meer een allesoverkoepelende socialmediaspot. U leest er het recentste nieuws, bekijkt er video's van uw favoriete artiesten én koopt er binnenkort waarschijnlijk zelfs rechtstreeks nieuwe schoenen. 

Dat u er ook blogs kunt lezen? Dat lijkt alleen maar logisch. 

Wie is er bang voor Facebook? 

Vreest u de Facebook-hegemonie? Of juicht u één plek om al uw lekkers te verzamelen alleen maar toe? Post hieronder uw mening.