Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Een plaats voor kinderen met een beperking

Villa ClementinaEen pasgeboren baby! U bent blij en fier. Maar ook onzeker. Want alles verandert nu. De baby in uw armen ook. Binnenkort brabbelt hij zijn eerste woordjes en probeert hij rechtop te zitten.

Voor u het weet, loopt hij rond en gaat hij naar school. Blijf dus nog maar even op uw roze wolk en geniet van dat hulpeloze wezentje.

Soms gaat het mis 

Dan verdwaalt uw roze wolk tussen donderwolken. Uw baby heeft zwakke luchtwegen, het syndroom van Down of een mentale en fysieke achterstand. Of hij wordt erg ziek en verliest zijn gehoor. Daarop was u niet voorbereid.

U hebt geen tijd om te genieten van uw nieuwe wonder. Want u pendelt dagelijks tussen artsen, kinesist, logopedist, … Uw gezin lijdt eronder. En dan moet u weer aan het werk. Waar moet uw 'zorgenkindje' heen?

Opvang is beperkt

De juiste opvang vinden, is sowieso moeilijk. Heeft uw kind een beperking? Dan kunnen grootouders, crèches en onthaalouders uw kind niet altijd geven wat het nodig heeft. In de gespecialiseerde opvang wacht u lang op een plaats. En u mist er de huiselijke sfeer of het contact met kinderen zonder beperking.

De oplossing? Een inclusief kinderdagverblijf, zoals vzw Villa Clementina. De drie vrouwen achter de vzw, Katia Verhaeren, Mieke De Strooper en Katleen Ballon, creëerden een omgeving waarin kinderen – met of zonder beperking – zich optimaal ontwikkelen. Zonder vooroordelen of drempels.

CoolDoel: Villa Clementina

Villa Clementina vangt álle kinderen op

In Villa Clementina spelen zeven kinderen met een of meerdere beperkingen samen met vijftien kinderen zonder beperking. Ze leren allemaal van en aan elkaar. Ze ontdekken hoe het is om samen te leven met mensen die 'anders' zijn. Daarom werken er ook jonge vrijwilligers met een beperking.

Voor de ouders is Villa Clementina meer dan gewoon een kinderdagverblijf. Want de medewerkers nemen de zorg even van hen over. Zo komt er dagelijks een kinesist langs. En helpt de vaste logopedist de kinderen met spraak- en taalproblemen. Dat bespaart de ouders veel tijd.

Spel en ontspanning

Villa Clementina heeft een grote tuin waar de kinderen ravotten en ontdekken. Soms gaan ze met gepaste begeleiding paardrijden in de zorgboerderij. Zijn ze even moe? Dan trekken ze zich terug in de snoezelruimte.

Katia, Mieke en Katleen willen graag een belevingstuin aanleggen. En het binnenzwembad ombouwen tot een therapeutisch zwembad. Maar daarvoor is geld nodig. En de vzw heeft al een jaarlijks tekort van 50.000 euro. Dat proberen vrijwilligers en ouders te dichten met evenementen en giften. Maar is dat voldoende?

Schrijf.be steunt Villa Clementina

Toen ik mijn CoolDoel mocht kiezen, twijfelde ik geen seconde. Want het zoontje van mijn vroegere buurmeisje kon bij Villa Clementina terecht. Ik heb zelf drie kinderen zonder beperking en besefte toen dat ik te weinig stilsta bij wat er kon en kan mislopen. Slaat het onheil toch toe? Dan maken initiatieven zoals Villa Clementina alles draaglijker.

Wilt u Villa Clementina helpen om het leven van een kind met een beperking en dat van zijn gezin te verlichten? Word vrijwilliger of stort een gift. Of doe mee aan de eindejaarsactie.

Reageer