Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

CoolDoel: Duchenne Parent Project Belgium

Vandaag 7 september is World Duchenne Awareness Day.  Klinkt niet meteen bekend in de oren? Bij Schrijf.be wel. En dat is geen toeval.

placeholderInzet en enthousiasme belonen

Tussen de vele berichten op mijn newsfeed sprong het verhaal van de kleine Manu uit Haacht meteen in het oog. Acht jaar, Duchenne-patiënt én gemeentegenoot.

Ik moet eerlijk toegeven dat die spierziekte me nauwelijks bekend in de oren klonk. Maar als papa van twee dochters greep Manu's verhaal me meteen aan. Met veel moed, enthousiasme en creativiteit zetten zijn ouders een geldinzamelactie op poten in samenwerking met de lokale middenstand. Zoveel inzet wilden we bij Schrijf.be belonen. Daarom werd de vereniging waarin Manu’s mama Conny zetelt - Duchenne Parent Project Belgium - ons nieuwe CoolDoel.

333 euro: dat bedrag stortte Schrijf.be op de rekening van de vereniging. Daarnaast stelde ik mijn pen vier uur gratis ter beschikking. Een aanbod waarop Duchenne Parent Project Belgium graag inging. Met een aankomend netwerkevent en de Duchenne-dag in 2019 kwam al snel de vraag om een uitnodigingsbrief en webpagina op te stellen. Zo gezegd, zo gedaan!

Ziekte van Duchenne bekender maken

Als copywriter ben ik dagelijks in de weer met commerciële teksten voor bedrijven groot en klein. Jezelf inzetten voor een goed doel en een heel klein steentje bijdragen voelt goed. En ja, ervoor zorgen dat meer mensen weten wat de spierziekte van Duchenne is - en belangrijker nog - wat de gevolgen ervan zijn voor de patiënten en hun dagelijkse leven, hoort daarbij.

Bent u niet meteen betrokken, maar wilt u meer weten over de ziekte van Duchenne en Duchenne Parent Project Belgium? Neem eens een kijkje op de website en noteer alvast de Duchenne-dag op zondag 26 januari 2019 in uw agenda. Manu, alle andere Duchenne-patiënten én hun ouders zijn u nu al dankbaar.

Reageer