Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Zelf beter leren schrijven?
Dat lukt op een halve dag.

Dessertnaamverzinsels

Seppe lanceerde een nieuwe traditie op de werkvloer. Je collega’s verwennen met een zelfgemaakt dessert. Niemand die daartegen iets heeft natuurlijk. Dus zetten we om de beurt de koksmuts op.

Van Smurfentaart ...

Esther was zo vriendelijk te vragen naar onze favorieten. Waarmee kon zij ons nu eens écht plezieren? Roosje wist het meteen. Zij had zin in … smurfentaart! Een gebak dat maar in bepaalde windstreken van ons land bekend is. En vooral … niets met smurfen te maken heeft. Tenminste, niemand van ons die de link ziet. En ook internet heeft geen verklaring in petto. Iedereen spreekt dus van smurfentaart, niemand weet waarom.

... tot trollencake

De week daarop was Hanne bakkoningin van dienst. Zij kwam hier ’s morgens aanzetten met een heerlijke notencake. Samen bedisselden we een plannetje: de anderen wijsmaken dat dit ‘trollencake’ was. En ja hoor, iedereen was ermee weg. Niemand die zich bij deze belachelijke naam ernstige vragen stelde.

Zo gemakkelijk gaat dat dus. Je dessert een zelfgekozen naam geven. Én hem de wijde wereld inzenden. U gelooft me niet? Probeer het dan zelf maar eens uit!

Reageer

Wat klanten zeggen

Het is echt een plezier om zo'n tekst te lezen. Hij is heerlijk geschreven en nodigt uit om tot het einde door te gaan als lezer.

Pieter Celis
Celior Consulting