fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 050

 1. Absoluut*, ik raad iedereen de schrijf.beters (vooral deze, dat is namelijk de 50ste) ten sterkste heel sterk aan.
  Weg met dat verouderd gedoe. Ik krijg er bibberminnekes van! Laat de spreektaal hier regeren. En geef toe: NIEMAND zegt ooit 'ten sterkste'. Dus ...
   
 2. 's Morgens een leuke winterwandeling, onder de middag tussen de middag of onder de middagpauze of in de middagpauze een dutje, 's avonds lekker lui deze 50ste schrijf.beter bekijken: het leven is mooi.
  't Is maar dat je het weet hoe je die rustperiode moet noemen. Anders nemen ze je die misschien ooit nog af!
   
 3. Maar ... ik hoop dat ik volgende week niet zwaar gekwetst geblesseerd raak, want dan kan ik  de 51ste schrijf.beter niet meer samenstellen.
  Gekwetst ben je vanbinnen. In je hart bijvoorbeeld, maar dan wel figuurlijk. Als jouw favoriet de finale van de Slimste Mens niet wint. Geblesseerd ben je als je een Witselke of een Blondelletje ondergaat: een ruige tackle met 'het plat van de voet vooruit'. Ten slotte: als je met je auto botst, kun je lelijk gewond raken.
   
 4. De 52ste schrijf.beter wordt er misschien eentje voor gedesoriënteerde taalfanaten, mensen met Alzheimer alzheimer.
  Als ik mijn leesbril voor de zoveelste keer niet vind, denk ik zelf wel eens dat ik aan de ziekte van Alzheimer lijd. Mijn omgeving vindt trouwens al een hele tijd dat ik periodisch verschijnselen van alzheimer vertoon.  
   
 5. Zulke Zo'n dienstverlening, als die van schrijf.be met o.a. zijn 50 schrijf.beters, krijg je nergens.
  Zulke moet je altijd laten volgen door een meervoudig substantief. Logisch zo'n is natuurlijk een afkorting van zo een. Dat kun je dus nooit voor een meervoudig zelfstandig naamwoord zetten, ook niet in bijv. zo een tegenslagen ...
   

* Voor wie het nog niet heeft opgemerkt: we zijn aan de vijftigste editie van onze schrijf.beterreeks gekomen. En we dachten alle gekheid even op een taalstokje te mogen zetten. Daarna hebben we er een pintje op gedronken! Op naar de honderd :)


Tevreden klanten aan het woord

Klassieke bank gaat voor sprankelende aanpak
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Eindredacteur met scherpe ogen
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Open en duidelijk
SEO-webteksten die Google én bezoekers verleiden
Taalvirtuoos komt aan zijn trekken
Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Sprookjesachtige samenwerking
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Meteen op dezelfde golflengte
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Tot zeven keer meer respons
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Betrouwbare leverancier om te koesteren
Met de blik van een buitenstaander

Wat klanten zeggen

Ik ben ontroerd door de mooie speech. Wat een prachtige metafoor heb je in de tekst verwerkt. Heel toepasselijk en van binnenuit geschreven.

Christine M.