Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Socioculturele barrières doorbreken met webteksten voor BrunX


logo-BrunXHoe dat komt? Ze komen, zo vaak ze kunnen, op vrijdagavond samen in het Brusselse Warandepark. Daar trainen ze alle drie mee met de loopgroep van Les Gazelles De Bruxelles. Les Gazelles is een onderdeel van BrunX, een overkoepelende organisatie die vijf organisaties samenbrengt die samen deelnemen aan de 20 km door Brussel.

Hun doelpubliek? Kansarme Brusselaars met een passie voor lopen. Dat kunnen vluchtelingen zijn, maar evengoed mensen in armoede. Of eenzame ouderen. Mensen voor wie de toegang tot sportactiviteiten misschien niet zo evident is als voor u en ik. Omdat ze drempelvrees hebben. Omdat ze door een taalbarrière simpelweg de weg niet vinden. Of omdat ze bijvoorbeeld geen geld hebben voor een paar stevige loopschoenen. Want ook daar zorgt BrunX voor, met het geld dat het inzamelt via sponsoracties.

Leren van elkaar in een sportieve context

De grootste drijfveer van BrunX is samen sporten promoten, dwars door de socioculturele barrières. Kwetsbare personen, vertegenwoordigers van hulporganisaties en sympathisanten: door elkaar te ontmoeten in een informele context leren ze van elkaar. En een groot sportief evenement als de 20 km door Brussel is de ideale motivator.

 

groepsfoto-BrunX

 

Aangezien Schrijf.be een aantal fervente lopers telt  was de keuze voor dit CoolDoel snel gemaakt. Want hoewel lopen een eerder individuele sport is, is de solidariteit onder de collega-lopers groot. Al ken je elkaar niet: bij het kruisen is een glimlach of op zijn minst een knikje een must.

Kortom, een heel fijn initiatief, dat we met Schrijf.be graag mee in het voetlicht plaatsen. Onze bijdrage? Frisse teksten voor de website van BrunX. En u? Sponsor gerust een loper. Of loop zelf mee met de 20 km en laat u sponsoren. De 20 km door Brussel vindt dit jaar plaats op 19 mei.

Reageer