fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Titure tu patulae recubans sub tegmine fagi

latijnDoet die titel een belletje rinkelen? Dan hebt u - net als ik - Latijn gestudeerd. Had u er ook zoveel last mee? Buisde u ook, omdat u de ablatief van middel verwarde met de datief van god-weet-wat? Werd u ook luid gillend wakker, omdat u in uw dromen werd achtervolgd door een gerundium - of erger nog, een gerundivum?

O tempora o mores

Maar de tijd heelt blijkbaar alle wonden. Want nu kijk ik met heimwee terug naar mijn Latijnse jaren. Ik word er dan ook haast dagelijks aan herinnerd, door een leuke nieuwsbrief waarop ik geabonneerd ben. Neem maar eens een kijkje op www.kriq.nl. Schrijft u zich in voor de Lenthe KrIQ? Dan krijgt u elke dag een woord in uw mailbox. Mét uitleg over waar het vandaan komt - niet zelden uit het Latijn.

Geen conditio sine qua non

Goed, echt nuttige kennis is dat niet. En die volle zes jaar Latijn bleken ook niet bepaald onmisbaar in mijn latere leven. We krijgen betrekkelijk weinig oude Romeinen aan de lijn die om een persbericht in hun moedertaal vragen. En toch mis ik soms de lessen 'vrije vertaling'. Úren zat je te zwoegen op een zin, die complete nonsens leek. Tot je je plots een duistere naamval herinnerde, die als een deus ex machina de hele woordenconstructie op zijn pootjes deed vallen. Mooi was dat. Ach, tempus fugit ...


Tevreden klanten aan het woord

Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
Om van te smullen
De teksten zijn er boenk op
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Goed voor planning en humeur
Verkoopbrief was schot in de roos
Ze willen het beste voor je
Tot zeven keer meer respons
Kruidige webteksten doen watertanden
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Dynamische taalprofessionals

Wat klanten zeggen

Geweldig! Nog nooit in mijn hele loopbaan maakte ik mee dat iemand alles begrijpt … en het zo goed, kort en genuanceerd weergeeft.

Frank Beunk
EyeFive