fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Bananen zijn krom ... omdat het bananen zijn

Tony Corsari is gestorven. Hét moment voor een terugblik op zijn carrière. Met het onvermijdelijke Waarom zijn de bananen krom?

Kinderlogica

De radiomakers laten de hit nog een keer door de boxen schallen. Ik raak meteen overtuigd dat hits in de jaren zestig toch redelijk naïef waren. Terwijl mijn dochter van bijna zes grinnikt en haar schouders ophaalt: “Papa, het is toch logisch dat bananen krom zijn. Anders waren het toch geen bananen!”

It's all in a name

Plots denk ik opnieuw aan de lessen etymologie tijdens Germaanse: een woord raakt pas ingeburgerd als genoeg taalgebruikers het systematisch verkiezen om een specifiek voorwerp te benoemen. Dus … bij deze is Corsari’s vraag eindelijk beantwoord: Waarom zijn de bananen krom? Omdat een voorwerp geel en krom moet zijn om met ‘banaan’ aangesproken te mogen worden.

En toch heb je dan een bijna-zesjarige nodig om het raadsel op te lossen. :-)


Tevreden klanten aan het woord

Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Snelheid én kwaliteit als troeven
Snel én goed
Ik wist meteen: dít is het!
Webteksten die kleven
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Heel tevreden van hands-on-mentaliteit
Warme samenwerking tussen bofrost* en Schrijf.be
Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
Teksten met aroma!
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Geen discountfirma − gelukkig maar
Echt anders dan wij altijd deden
“Storytelling met resultaat”
Elke tekst is een schot in de roos
Een baken van kwaliteit
Die mannen weten wat ze doen!
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Meteen op dezelfde golflengte
Met de blik van een buitenstaander

Wat klanten zeggen

Ik ben tevreden over de samenwerking, zowel over de vlotte praktische afhandeling van alles, als over de kwaliteit van de teksten. Ik kreeg ook van enkele collega’s positieve feedback op de teksten.

Ellen Fels
IPV