Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu
×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /home/schrijf/public_html/images/galleries/inspiratie
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galleries/inspiratie
title: Solliciteren: liever witte raaf dan grijze muis?
image:
description: Leer hoe u een sollicitatiebrief schrijft die de recruiter triggert.

opleiding sollicitatiebrief schrijven

 

Open opleiding:
sollicitatiebrief schrijven

Solliciteren start vaak oneerlijk. U bent een crack in uw job. Toch krijgt u nooit de kans om dat in een persoonlijk gesprek uit te leggen.

Twee Zoom-avonden: daarop leert uw Schrijfdokter u hoe u een sollicitatiebrief schrijft waarop een recruiter wél positief reageert.

sollicitatiebrief

Nooit tweede kans voor eerste indruk

Uw sollicitatiebrief (motivatiebrief) is uw eerste contact met een recruiter. De eerste indruk die u maakt ... of niet maakt. Want gaat u in de fout? Dan kunt u het al schudden: u wordt niet uitgenodigd voor een gesprek.

Vindt u dat unfair? Ik ook. Helaas is het de realiteit - zeker nu de jobs niet langer voor het grijpen liggen.

Hélp de recruiter

Zijn recruiters van slechte wil? Waarom rekenen ze u eigenlijk af op wat u schrijft? En niet op uw vaardigheden - waarnaar ze eigenlijk op zoek zijn?

 • Omdat het ook maar mensen zijn zoals u, voor wie de eerste indruk veel bepaalt.
 • Omdat ze 101 communicatiekanalen tegelijk in het oog moeten houden.
 • Omdat ze zich in barre economische tijden door nog meer sollicitaties voor dezelfde vacature moeten worstelen.

Wilde ik je toch even laten weten schrijfdoc: ik ga vrijdag op gesprek. Duimen, maar (Bram)

Your time to shine

Een superkritische recruiter in een arbeidsmarkt met een overaanbod? Daarvan profiteert u.

Pro-fi-teert?!

Ja, toch wel. Omdat uw slim geschreven sollicitatiebrief nu nog meer opvalt in de grijzemuizenstapel. Met een recruiter die opgelucht verzucht: "Eindelijk iemand die snapt hoe ik lees! Die nodig ik uit voor een gesprek."

Rijf het gesprek binnen

Wanneer rijft u een sollicitatiegesprek binnen?

Als de recuiter in uw sollicitatiebrief ...

 • in een oogopslag
 • verrast wordt
 • door wat zijn bedrijf concreet aan u wint 

In deze opleiding gaan we dan ook keihard aan de slag met die drie sleutelelementen:

 • vorm
 • stijl
 • argumentatie

Group of business people holding paper while sitting on chair waiting for job interview against wall background

Twee avondsessies

De intensieve opleiding vindt online plaats in twee blokken van drie uur. Na het eerste en tweede uur nemen we precies vijf minuten pauze.

Als bonus trek ik na het officiële einduur graag nog een extra halfuur uit voor de diehards. Waarom? Omdat mijn doelstelling concreet is: u doen slagen in uw opzet. En dat is het sollicitatiegesprek binnenrijven. Daarvoor trek ik alle registers open, ook al kost dat extra tijd.

Wim, je gaat 't niet geloven, maar ik ben aangenomen! (Leen)

Inclusief cursusmateriaal

Schrijft u zich in? Dan vertrekt dezelfde dag nog het Schrijfdokter-draaiboekje per post naar uw adres. Een klein boekje met grote inhoud. En tien tests die van uw sollicitatiebrief een pareltje maken. Meldt u zich op de valreep? Dan valt het boekje in uw bus na de eerste sessie.

draaiboek cover

Geen beter aanbod

Waarom u waarschijnlijk geen betere training 'Sollicitatiebrief schrijven' vindt? 

Omdat solliciteren neerkomt op uzelf verkopen met een tekst

Ik snap nu eindelijk waarom de recuiters mij niet snapten. (Magda)

En wat is het professionele parcours van uw trainer, de Schrijfdokter? Achtereenvolgens: verkoper, marketeer (indirect verkoper) en copywriter (verkoper met het toetsenbord).

Bovendien schiftte hij gedurende veertien jaar zélf sollicitaties als hr-manager van Schrijf.be copy & content.

Anonimiteit verzekerd

We ontmoeten elkaar virtueel op Zoom Webinar - niét Zoom Meetings. Waarom? Op Zoom Webinar komt u als trainee niét in beeld. De deelnemers zien elkaar niet, en ik hen niet. De enige die live in beeld is, ben ik. 

En wat dan met de interactiviteit zonder camera aan uw kant?

Wees gerust: Zoom Webinar biedt heel wat manieren om te interageren. Gelukkig maar, want daarvoor zijn de Schrijfdokter-opleidingen net gekend. 

Ik spreek u alleen met de voornaam aan. Of zelfs met het pseudoniem dat u vóór het seminar in uw Zoom instelt. (Ik zeg wel even hoe u dat doet in de bevestigingsmail van uw inschrijving.)

Bovendien garandeer ik u de strikte geheimhouding van uw gegevens. Vraag ik u na de sessie om een evaluatie of een quote voor publicatie? Dan vermeld ik uiteraard ook alleen uw voornaam of pseudoniem.

sollicitatiebrief invited

Geen technisch geknoei

Bent u geen digitaal vernuft? Houden zo.

In de bevestigingsmail vindt u één aanmeldlink. Klik hierop rond 18.50 uur en ... klaar is Kees. Volg het seminar vanop om het even welk toestel: desktop, laptop, tablet of smartphone. U hebt geen camera of microfoon nodig.

Geen spelling en grammatica

Komen niét aan bod, ook al zijn ze belangrijk:

 • géén spelling
 • géén grammatica
 • géén cv (inhoud, lay-out)

U blijft uzelf

Bent u bang dat uw sollicitatiebrief niet meer als ú zal klinken? Integendeel. Wat ik u leer, is om net dat in het zonnetje te zetten waarmee u het verschil maakt. Zodat uw sollicitatiebrief zijn grootste kracht nog versterkt: authenticiteit.

Zot hoe alleen nog maar de schikking zo'n effect heeft! (Zjef)

Mail me uw sollicitatiebrief

Wilt u echt álles uit de opleiding persen wat erin zit? Mail dan vooraf uw sollicitatiebrief als Word-document naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maak hem - uw brief, niet de Schrijfdokter - eerst anoniem door namen van bedrijven en andere persoonlijke gegevens te vervangen door [naam sollicitant] of [bedrijf 1], [bedrijf 2], enz.
Voor de zekerheid controleer ik dat overigens zelf ook nog eens.

Tijdens de sessie gebruik ik uw sollicitatiebrief dan mogelijk als voorbeeld, dat we samen beter maken.

Kunt u nog een betere manier bedenken om meteen haarfijn te weten wat er beter kan? En vooral: hoe u dat doet? Aarzel dus zeker niet om me uw brief te mailen.

 

opleiding sollicitatiebrief schrijven

Een overtuigend beleidsplan opstellen

Uw organisatie is ambitieus. Maar is uw beleidsplan dat ook? Duw de neuzen van directie en medewerkers in dezelfde richting. Maak werk van een inspirerende missie en formuleer krachtige, duidelijke acties. Kortom: neem Schrijf.be in de arm.

Beleidsplan, voor u opgesteld door Schrijf.be.

Waarom een beleidsplan opstellen?

U weet wat uw organisatie of bedrijf nodig heeft om te groeien. Maar hoe overtuigt u uw directie, adviesraad en medewerkers?

Giet uw missie, visie en doelstellingen in een strak gestructureerd en overtuigend beleidsplan:

 • U wint tijd. Een duidelijk beleidsplan voorkomt misverstanden. Stelt uw collega een project voor? Dan toetst u meteen af of het binnen de beleidslijnen valt.
 • Uw team gaat ervoor. Uw medewerkers werken samen aan dezelfde doelen. Resultaat: energie, enthousiasme en efficiëntie.
 • U boost uw bedrijfsimago. U creëert een ijzersterk merk dat klanten en partners overtuigt om met u in zee te gaan.

Hulp bij het schrijven van uw beleidsplan

U wilt een beleidsplan dat wérkt, toch? Dan besteedt u er maar beter veel tijd aan. Of … u doet een beroep op Schrijf.be. Wij helpen u op verschillende manieren:

 • eindredactie – U levert ons de tekst. Wij lezen die na op taalfouten en inconsequenties.
 • structuur en herschrijven – Wij nemen uw basistekst stevig onder handen. We geven uw beleidsplan een duidelijke opbouw en gieten alle doelstellingen in overtuigende acties.
 • interviews en schrijven – Uw ideeën zitten klaar in uw hoofd. Wij interviewen u en uw medewerkers. En pennen uw dromen en plannen neer in een strak beleidsplan.

Interesse? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag bij uw bedrijf of organisatie langs om uw (beleids)plannen op te stellen. 

Laat uw beleidsplan schrijven

Copyright

Hoe maak ik een beleidsplan? 

Hoe begint u met het opstellen van uw beleidsplan?

 1. Keer terug naar de kernactiviteit van uw bedrijf. 
 2. Bepaal welke doelen u wilt bereiken, hoe en met welke middelen.
 3. Gebruik uw beste ideeën als bouwstenen.

Uw organisatie heeft een missie, een visie, een opdracht te vervullen. Maar doe eens de test: vraag aan vijf willekeurige medewerkers welke dat dan wel zijn. En ... huiver bij wat u te horen krijgt, want de neuzen wijzen vast in verschillende richtingen. En toch gaan niet uw medewerkers in de fout, omdat ze uw gedachten nu eenmaal niet kunnen lezen.

Dus wilt u uw team op dezelfde golflengte krijgen? Dan moet ú uw ideeën delen. Beter nog: ze helder neerschrijven in een beleidsplan. Zo schaart u al uw medewerkers als één m/v/x achter uw bedrijfsbeleid.

Meer dan ideeën

Ideeën, hoe briljant ook, blijven vaag zolang ze niet op papier staan. We willen, we zullen, we kunnen: daarmee komt u geen stap verder.

De eerste stap naar uw beleidsplan? Stel uzelf deze concrete vragen:

 • Wat is ons precieze doel?
 • Hoe en wanneer bereiken we dat?
 • Welke middelen hebben we tot onze beschikking?

Uw beleidsplan als win-win

Drie ogenschijnlijk eenvoudige vragen vormen de basis. Daarop borduurt u verder en creëert u een beleidsplan dat steek houdt. Het geeft helder weer waarvoor uw bedrijf staat, wat u van uw medewerkers verwacht en … hoe u zich profileert naar de buitenwereld.

Kortom: een correct beleidsplan is een huzarenstukje. Maar wel een waarvan alle betrokken partijen happy worden: u, uw medewerkers, uw klanten, uw directie, ...

Laat uw beleidsplan schrijven

U hoeft niet te panikeren, want u staat er niet alleen voor. Onze copywriters schieten u graag te hulp. Zij zijn thuis in organisaties als de uwe, beitelen weer schérpe hoekjes aan wollige managementtaal, en verduidelijken uw bedrijfsplan met concrete voorbeelden. Vraag ons om raad.

Sitemap

Tintelende teksten

Wilt u uitpakken met een tekst die uw lezer beroert? Zoekt u commerciële of zakelijke copy? Knisperend geschreven en op tijd geleverd?
Welkom bij Schrijf.be, toonaangevend tekstbureau.

Copy- en contentwriters

FAQ: Waarom geen freelance-copywriter?

0
Opdrachten
0
Teksten
0
Omzet

Tevreden partners!

Expert in vervlaamsen
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Door dat Vlaamse tintje zijn we geloofwaardiger
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
We garanderen ook kwaliteit voor onze Vlaamse teksten
Webteksten die kleven
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Eindredacteur met scherpe ogen