Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

  • Google Tracking ID: UA-71056061-9
  • title: Social-mediamarketing? Ga ervoor!

Social-mediamarketing

Updates posten, reacties oogsten, volgers kweken. Eenvoudig, toch? Mis! Social-mediamarketing is serious business. Het kan uw imago maken of kraken.

Wie graag een graantje meepikt, moet weten hoe hij digitaal haantje-de-voorste speelt. Beperk u niet tot dikke duimen van tantes, grootouders en bff’s. Scoor ook bij klanten en prospects die u van haar noch pluim kent.

Beperk u niet tot dikke duimen van tantes, grootouders en bff’s.

Social-mediamarketing: deel en heers

Social-mediamarketing: het is een krachtige tactiek. Deel doelgerichte content op de juiste kanalen en heers over een trouwe groep aanhangers.

Met deze basistips versterkt u uw bedrijfsimago. Of Schrijf.be doet het voor u.

1. Leer uw doelpubliek kennen.

Varieer uw boodschap naargelang kanaal en doelpubliek. Zo mag uw content op Facebook losser zijn dan op LinkedIn. Pas ook uw boodschap aan: gevoelsmensen maken een andere klik dan feitenmensen. Zorg dat elk lezerstype aan zijn trekken komt.

2. Benut elk platform ten volle.

Elk platform heeft zijn eigen magische knoppen. Duw erop voor lancering. Gebruik bijvoorbeeld altijd een hashtag op Twitter. Beperk u tot één # en kies doordacht. Deelt u iets over een persoon of bedrijf? Check dan of ze een eigen profiel- of bedrijfspagina hebben en link ernaar.

3. Deel nieuwe content goed en vaak.

Content van een post? Deel die meer dan één keer. Want herhaling werkt, ook voor social-mediamarketing. Krijgt u geen likes? Waag uw kans dan opnieuw. Experimenteer met timing, tekst en hashtags. Maar let op: wie overdrijft, verliest volgers – #spam.

Geen kaas gegeten van social-mediamarketing? Schrijf.be vult de gaten.

4. Haal oude content vanonder het stof.

Steek oude content af en toe in een nieuw jasje. Schreef u iets over een topic of feestdag? Deel uw post later opnieuw. Ook zonder knipoog naar de actualiteit is het slim om oude content te delen. Let wel op deze gouden regel: deel alléén informatie die nog relevant is.

5. Zorg dat bezoekers bij u terechtkomen.

Hoog scoren in Google is één ding. Waar u nog kliks verzamelt? Via sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Lok mensen naar uw pagina: verspreid interessante content, gebruik populaire hashtags en post regelmatig.

6. Speel in op de actualiteit.

Gebeurt er iets waarover u een mening hebt? Treed dan in de sociale spotlights: belicht uw expertise als de actualiteit erom vraagt. Doe het snel, op het juiste moment en met slimme hashtags. En vooral: aas niet op het leed van anderen.

7. Laat uw accounts niet doodbloeden.

Voelt u de inspiratie borrelen? Laat de bron dan niet leeglopen. Post, update en tweet regelmatig. Plan uw berichten met een socialmediatool: die controleert en post uw inhoud semiautomatisch. En weet u niet meer wat te zeggen? Geef het woord aan onze social copywriters.

Elk platform heeft zijn eigen magische knoppen.

Social-mediamarketing: gebruik uw gezond verstand

Denk zoals uw lezer en let op uw eigen onlinegedrag. Wanneer klikt ú door? Niet bij een verdoezelde reclameboodschap. Wel bij content die u triggert en persoonlijk aanspreekt. Bij informatie waaraan u persoonlijk of professioneel iets hebt.

Social-mediamarketing is een kwestie van gezond verstand:

- Stoor uw volgers niet té vaak met updates, maar inspireer op het juiste moment.
- Serveer hapklare informatie – geen baksteen van een tekst.
- Maak uw post aantrekkelijk met een mooie afbeelding, een verhelderende infographic of onmiddellijk bruikbare tips.

Social-mediamarketing: klikt het?

Lijkt het onbegonnen werk? Doe het dan stap voor stap: begin bij de basis en klim stilaan hoger op de social-medialadder. Ga aan de slag met onze tips, leer en experimenteer.

Of geef uw social-mediamarketing in handen van experts. Wij doen het klikken!

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de tekst. Toffe insteek, leest vlot en leuke call to action.

Svea